ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Čović: “Priča o 9. januaru i referendumu nas neće odvesti daleko”

Fama oko 9. januara, Dana bh. entiteta RS i datuma koji je Ustavni sud BiH nedavno proglasio neustavnim, svjesno je skretanje pažnje javnosti s osnovnih problema s kojima se u svom funkcionisanju susreće BiH.

Dragan Čović - Nezavisne.com

Mišljenje je ovo lidera HDZ-a BiH i člana predsjedništva naše zemlje Dragana Čovića.

On je nakon današnje sjednice predsjedništva HDZ-a u Mostaru kazao kako na današnju proslavu u Banja Luku nije pozvan, podsjećajući da u Predsjedništvu BiH nije postignut kompromis kada je u pitanju angažman Oružanih snaga BiH danas u Banjoj Luci, pa je predsjednik Ivanić “iskoristio ovlaštenje i donio odluku kojom je orkestar Oružanih snaga BiH trebao učestvovati na obilježavanju Dana bh. entiteta RS”.

“Bez potrebe dižemo tenzije i bojim se da nas ovakav pristup neće odvesti daleko. Bolje bi bilo da se bavimo životnim pitanjima, a manje datumima i referendumima na koje smo potrošili cijelu godinu. Tenzije nas samo vraćaju unazad”, smatra Čović.

Podcrtao je i da je vremenski okvir za Grad Mostar, odluku Sejdić-Finci, niz drugih tehničkih odluka koje se tiču izbornog zakonodavstva, te izbora članova Predsjedništva BiH i članova Doma naroda, kraj ovog mjeseca, uz uvjerenje da se uskoro može osigurati dvotrećinska većina za ova važna pitanja.

Kazao je da za važne investicije nedostaje novca, kao i da se svjesno izbjegavaju radovi na autoputu u Hercegovini. Ponovio je cilj naše zemlje članostvo u NATO-u, kao i da se na tomu i dalje mora predano raditi, piše “Oslobođenje“…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh