ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

U BIH JAKI UDARI VJETRA: NA POJEDINIM PRAVCIMA OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ

Zbog snijega i snježnih nanosa potpuno je obustavljen saobraćaj na dionicama Glamoč – Mlinište i Rakitno – Blidinje, dok je na području Livanjskog kantona zabranjeno saobraćanje za vozila iznad 7,5 tona.

Vjetar - Twitter

Na području Romanije (Sarajevo – Rogatica) teretna vozila sa prikolicom i tegljači se propuštaju naizmjenično, uz obaveznu upotrebu lanaca.Na magistralnim putevima Gacko – Tjentište (Čemerno), Sarajevo – Konjic (Ivan), Donji Vakuf – Travnik (Komar), Prozor – Uskoplje (Makljen) i Sarajevo – Olovo (Nišići), policija iz saobraćaja isključuje teretna vozila koja nemaju lance…

Upozoravaju se vozači na jake bočne udare vjetra na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Zbog radova na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, za sav promet zatvorena je petlja „Mahovljani“. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili M-16.Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje saobraćaja zbog radova očekivati je na: M-5 Ključ – Mrkonjić Grad, M-6 Čapljina – Studenci, M-6.1 Prolaz kroz Mostar (od raskrižja Šemovac do raskrižja kod Doma zdravlja), M-17 Žepče – Nemila (petlja Žepče), M-18 Priboj – Simin Han, Kladanj – Vitalji.Zbog radova na razminiranju terena u blizini saobraćajnice mogući su povremeni zastoji tokom dana na: M-4 Teslić – Kotor Varoš (u mjestu Rujevica) i M-19.3 Rogatica – Ustiprača (u mjestu Dub).

Povodom pravoslavnog Božića, danas od 12 sati do sutra do ponoći zabrana je prevoza eksplozivnih materija na području FBiH. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Granični prelaz Deleuša potpuno je zatvoren za sve kategorije vozila, dok su GP Klobuk i Zupci zatvoreni za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje – Plužine – Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i tegljače, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum.

Zbog izvođenja radova, na graničnim prelazima Brod – Slavonski Brod i Orašje – Županja na području Hrvatske, saobraćaj se odvija usporeno u oba smjera. Sukladno zakonskim odredbama, do 15. aprila sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu, saopšteno je iz AMS-a BIH.

Zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozorava se na poledicu na kolovozu.Ekipe putne operative nalaze se na terenu, ali zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala.

Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila, navodi se na internet stranicama BIHAMK-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh