BiH

Skraćena nastava u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo do kraja polugodišta

Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo obavještavaju da do kraja ovog polugodišta, odnosno do 30. decembra 2016. godine, na snazi ostaju ranije definisane mjere za osnovne i srednje škole Kantona Sarajevo, propisane Planom interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo, a nakon što je jučer proglašena epizoda “upozorenje”.

Nastava u školi - Ilustracija/Mojahercegovina.com

Advertisements

Tu odluku je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS donijelo nakon, kako su istakli, “neuobičajeno velikog broja poziva građana koji se odnose na mogućnost obustave nastave u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo”.

Shodno tome, potrebno je na najefikasniji način organizirati nastavni proces, ističu iz ovog ministarstva, i podsjećaju da će se nastavni proces prilagoditi na način da se redovna nastava okonča do 17 sati. Iz ministarstva također podsjećaju da se vannastavne aktivnosti neće realizirati, da će se djeci sa zdravstvenim smetnjama omogućiti odsustvovanje sa nastave i da slobodno vrijeme između časova učenici neće provoditi na otvorenim školskim prostorima.

Iz Ministarstva pozivaju sve građane Kantona Sarajevo da se pridržavaju mjera propisanih Planom Vlade Kantona Sarajevo za epizodne situacije.

Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjem zasjedanju Operativnog štaba donijela odluku o ukidanju mjere ”par-nepar”.

Odlukom Operativnog štaba ukinuta je treća epizoda “Uzbune”, kojom je uveden sistem saobraćaja “par-nepar”, a uvedena druga epizoda “Upozorenje”.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh