BiH

Uhapšena potpredsjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Vesna Švancer

Potpredsjednica Predstavničkog doma (PD) Parlamenta Federacije BiH Vesna Švancer uhapšena je danas na temelju naredbe Općinskog suda u Zenici.

Vesna Švancer - Facebook

Informaciju u vezi s ovim “Feni” je potvrdio branitelj Vesne Švancer, advokat Vlado Adamović, navodeći da je njegova branjenica slobode lišena, “jer se nije odazvala na poziv Suda 16. decembra za kada je bilo zakazano ročište u Općinskom sudu u Zenici, iako je priložila ljekarsko uvjerenje kojim je opravdala izostanak”.

“Vesna Švancer je ljekarskim nalazom opravdala svoj nedolazak. Zakon ‘kaže’ da se pritvor može odrediti kada okrivljeni ne opravda svoj nedolazak”, pojašnjava Adamović.

Istovremeno, ocijenio je iznenađujućim da sutkinja u ovom predmetu nije prihvatila njeno opravdanje/ljekarski nalaz, precizirajući da je, ukoliko je bila nezadovoljna, mogla angažovati vještaka.

Advokat Adamović, nadalje, navodi da je u vezi s tim uložio žalbu u kojoj je naznačio da je takva odluka po ocjeni odbrane potpuno nezakonita.

Prema medijskim napisima, protiv Vesne Švancer se u Općinskom sudu u Zenici vodi postupak po optužnici koja je tereti za prevaru.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh