BiH

Novogodišnji praznici: Neradni dani 2. i 3. januar

Ministarstvo rada i socijalne politike Federacije Bosne i Hercegovine objavilo je saopštenje za javnost u vezi neradnih dana za Novu godinu.

Proslava Nove Godine - Magdalena.net

Advertisements

“Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o praznicima koji se na osnovu Uredbe sa zakonskom snagom o preuzimanju i primjenjivanju saveznih zakona, odnosno Zakona o potvrđivanju uredbi sa zakonskom snagom, primjenjuje kao federalni zakon, propisano da je Nova godina praznik i da se obilježava dva dana, 1. i 2. januara/siječnja. Istim Zakonom je propisano da ukoliko jedan od dana u koje se slavi Nova godina padaju u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni dan poslije ta dva dana”, navodi se u saopštenju Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

S obzirom da 1. januar 2017. godine pada u nedjelju, iz Ministarstva obavještavaju javnost da su neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine ponedjeljak 2. januar i utorak i 3. januar 2017. godine.

Na dan praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druga pravna lica ne rade.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh