BiH

U jednom danu, za vrijeme stroge zabrane lova, ubijeno pet divokoza i jedan divojarac

U augustu mjesecu ove 2016. godine u lovištu Vran, u jednom danu za vrijeme stroge zabrane lova, ubijeno je pet divokoza i jedan divojarac.

No image - Haber.ba

Advertisements

Navodi se kako su isti počinitelji ubili jednog odraslog medvjeda u lovištu na lokalitetu Modruša, piše “Avaz“…

89750445b9d9493b841898032e4627d4

Radnici Šumarije Tomislavgrad učinili su velike napore, kako bi se matični fond divokoza obnovio, jer je isti u ratno i poratno vrijeme gotovo bio izlovljen.

Ove šokantne slike ubijenih životinja rastužuju svaku osobu zdravog razuma.

“Ovu informaciju šaljemo široj javnosti kako bi se ona senzibilizovala i potakla na pozitivan odnos prema svim životinjama, još više prema ovim ugroženim vrstama, koje po svojoj ljepoti i posebnosti predstavljaju naše zajedničko bogatstvo i kao takve imamo obvezu zajedno ih štititi i čuvati. Napominjemo da počinitelji ovog krivolova, osim što će kazneno odgovarat morati platiti Šumariji Tomislavgrad, prema odredbama odštetnog pravilnika, nadoknadu u vrijednosti 39.500 KM. Pozivamo svakoga ko ima bilo kakvu informaciju o gore počinjenom nedjelu, kao i informaciju o drugim oblicima i načinima krivolova u našem lovištu, da se jave u Šumariju Tomislavgrad”, poručili su.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh