BiH

Otkud ona ovdje? Misteriozna ptica koja se pojavila u Gračanici je sve ostavila u čudu!

U centru Gračanice od jutros se okupljaju ljudi da vide pticu koju do sada u ovom kraju niko nije vidio.

Hasib Mulavdić - Avaz.ba

Advertisements

Pticu mnogo veću od žune, perja crne boje koja na glavi ima crvenu krunu, uhvatio je Hasib Mulavdić iz mahale Stublo-Dudić, jučer na njivi Daništa, kilometar od Gračanice.

“Imam 72 godine, stalno sam u prirodi, volim i životinje, pa i ptice. Do sada u životu nisam vidio ovakvu pticu. Izgledala je povrijeđena, pa sam na nju bacio vindjaknu i uhvatio je. Gledao sam na internetu, ove vrste ptica ima samo u Indokini i Koreji, nigdje više. Ne znam šta bi s njom, da mi je da stručnjaci kažu mišljenje o ovoj ptici. Za sada ću da je oporavim i pustit ću je u prirodu”, kaže Mulavdić.

On je neobičnu pticu uhvatio na lokaciji Daništa. Po predanju, Daništa su dobila ime još u tursko doba. Turska vojska je prolazeći pored Gračanice, jedan dan bila na tom mjestu, pa ostalo ime Daništa.

Mulavdić je čuo da kada se u šumi pojave neobične ptice, da će se i šuma promijeniti.

585104f3-fcd8-4c8c-974a-34f90a0a0a64-cudna-ptica-u-sumama-oko-gracanice


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh