BiH

Premijer Konaković čestitao na hrabrosti heroju policajcu

Danas je u premijer Elmedin Konaković, u pratnji ministra MUP-a Kantona Sarajevo Vedrana Mulabdića i policijskog komesara – načelnika Sektora uniformisane policije Mevludina Halilovića, posjetio Četvrtu policijsku upravu.

Elvir Husilović - N1

Neposredni povod današnje posjete jeste spašavanje od utapanja djevojke u rijeci Željeznici u petak 09.12.2016. godine od strane policijskog službenika Četvrte PU Husilović Elvira i namjera premijera Konakovića da u svoje lično ime, ime Vlade KS, ali i svih građana Kantona Sarajevo, izrazi svoju zahvalnost i oda dužno poštovanje pomenutom policijskom službeniku na njegovoj hrabrosti, profesionalizmu i spremnosti da izvršavajući svoju dužnost i spašavajući djevojku iz rijeke, izloži opasnosti i sopstveni život, piše “N1“…

“Ovo su primjeri koji svima nama vraćaju povjerenje u ljude, ali i u sistem i institucije koje ga predstavljaju”, kazao je između ostalog premijer Konaković, naglasivši da ovakav slučaj nije usamljen i da smo svakodnevno svjedoci situacija u kojima policijski službenici pokazuju spremnost da, štiteći živote i imovinu naših sugrađana, nesebično opasnosti izlažu i svoje živote.

_dsc9257

Naravno, sastanak je iskorišten i za kraću analizu trenutne sigurnosne situacije na području Kantona Sarajevo, tokom koje je premijer informiran o aktuelnim, ali i predstojećim planskim aktivnostima nadležnih službi Uprave policije MUP-a KS, te nekim problemima sa kojima se policijski službenici susreću tokom obavljanja svojih svakodnevnih poslova.

Premijer Konaković je naglasio spremnost Vlade Kantona Sarajevo da, u svakom segmentu i u okviru svojih zakonskih nadležnosti, a u smislu materijalno-tehničke opremljenosti i kadrovske popunjenosti, podrži i pomogne MUP-u Kantona Sarajevo da se na pravi način suprotstavi složenim sigurnosnim izazovima na koje u svome radu nailazi, saopšteno je iz sektora za informisanje javnosti MUP-a KS.

_dsc9249

Zajednička ocjena je da će samo zajedničkim naporima, saradnjom i maksimalnim zalaganjem svih odgovornih MUP-u Kantona Sarajevo i uz adekvatnu podršku Vlade KS, sigurnosna situacija biti na zadovoljavajućem nivou.

“Uputio sam se prema rijeci Željeznici, ušao u vodu dok je s druge strane jedna ženska osoba s druge strane zagazila u vodu. U tom momentu već je angažovana hitna pomoć koja je djevojku prevezla do Državne bolnice. U opisu posla nam je da spašavamo živote, da pomažemo koliko možemo”, izjavio je heroj Elvir Husilović.

Podsjećamo, policijski službenik Husilović početkom novembra je, vraćajući se s dužnosti, legitimisao, a potom i savladao bjegunca osumnjičenog za ubistvo. Tom prilikom, jedan muškarac, također osumnjičen za ubistvo, pokušao je pobjeći, ali je uskoro uhapšen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh