BiH

ČAMPARA O KANDIDATURI ZA GLAVNOG TUŽITELJA: Evo koju odluku je donio…

Dubravko Čampara, tužilac Tužilaštva BiH, demantovao je navode medija da je jedan od kandidata za nasljednika suspendovanog glavnog tužitelja Gorana Salihovića.

Dubravko Čampara - SB

Danas se u Banjaluci održava sjednica Odbora za bezbjednost NSRS-a o temi “Borba protiv terorizma, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala i korupcije – saradnja i zajedničko djelovanje nadležnih organa i institucija”, piše “Slobodna Bosna“…

Nakon prvog panela medijima su se obratili učesnici koji su govorili o borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije u BiH i Srbiji.

Na pitanje novinara da li su tačni navodi određenih medija da “SDA lobira u dva pravca – da novi predsjednik Suda BiH bude iz reda Bošnjaka, te da na toj poziciji bude Čampara”, tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara je odgovorio:

“Ne mogu komentarisati to pitanje. Niti sam u VSTV-u niti biram koga, kao ni moj brat. Mogu samo reći da se sigurno neću prijaviti na poziciju glavnog tužioca u narednih pet godina”, rekao je Dubravko Čampara, tužilac Tužilaštva BiH.

Na temu današnjeg panela Čampara je kazao da su veoma dobre brojke u borbi protiv terorizma:

“Govorili smo smo o dobroj saradnji policijskih agencija iz BiH sa policijskim agencijama u Srbiji i pravosuđem u Srbiji. Rasprava je bila jako dobra i donijet će konkretna rješenja za probleme u proteklom periodu.”


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh