BiH

Goran Kovačević: “BiH nije nikome prijetnja, nego rješenje za deradikalizaciju u Evropi”

“BiH sa aspekta sigurnosti nije prijetnja po Hrvatsku ni za bilo koju državu i to odgovorno tvrdim na osnovu svojih analiza o sigurnosnim studijama”, rekao je u petak navečer u “Dnevniku TV1” dr. Goran Kovačević, docent na sarajevskom Fakultetu za kriminalistiku, prenosi “NAP”.

Goran Kovačević - NAP

Advertisements

Naprotiv, smatra dr. Kovačević, “egzistira opasnost Hrvatske po BiH jer postoje elementi koji ukazuju na agresivne elemente hrvatske politike koji se mogu shvatiti kao opasnost po sigurnost BiH”.

“BiH nije niti baza ISIL-a niti ruska enklava za djelovanje protiv EU”, rekao je dr. Kovačević

“Krijući se iza EU kao paravana Hrvatska nastoji ostvariti neke druge ciljeve. Izvjesno je da će se desiti presuda Prliću i ostalim za udruženi zločinački poduhvat tokom rata u BiH, gdje se direktno vrh države Hrvatske zajedno sa čelnicima HZ HB dovodi u vezi sa planiranjem rata u BiH”, smatra Kovačević.

On podsjeća da je i Radovan Karadžić svoju odbranu zasnivao na tome da se on borio protiv islamskog radikalizma “a sada to isto slušamo i od hrvatske predsjednice, koja govori da se Bošnjaci radikaliziraju do te mjere da se pretvaraju u bazu ISIL-a, te da Hrvatska mora da djeluje kao neka moralna vertikala”.

Kovačević je mišljenja da Bošnjaci u BiH skoro da ne postoje kao politički subjekt. Ne postoji, kaže, nikakav odgovor Bošnjaka na diplomatski pritisak iz Hrvatske.

“Hrvatskoj ne odgovara da u EU postoji država koja ima većinsko muslimansko stanovništvo i 600 godina tradiciju islama, a ta država je rješenje problema koje sada EU ima sa emigrantima koji su većinom muslimani”, kaže Kovačević, prenosi “NAP”…


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh