BiH

Jadranka Lokmić-Misirača o izjavi Meddžide Kreso: “Mom sinu ne treba ‘mamica’ da bi dobio posao”

Nakon posljednjeg medijskog istupa predsjednice Suda BiH Meddžide Kreso, u kome je govorila o nepotizmu među nosiocima pravosudnih institucija, pojavile su se informacije o tome kako je i sama Kreso radila na “namještanju” zaposlenja.

Jadranka Lokmić Misirača i Meddžida Kreso - Faktor

Advertisements

Prema tim informacijama, Kreso je koristeći stvoj utjecaj, pomogla pri zapošljavanju osoba mimo konkursnih procedura.

Meddžida Kreso, odlazeća predsjednica Suda BiH, na upit “Faktora” o navodima koji joj se stavljaju na teret, nije htjela dati bilo kakav komentar.

Dio njenog posljednjeg medijskog istupa koji je naročito zaintrigirao javnost je priča o “mamici iz bh. pravosuđa”, koja je navodno pomogla pri zapošljavanju svog sina na mjesto direktora jedne federalne agencije. Međutim, još uvijek aktuelna predsjednica Suda nije željela imenom i prezimenom reći ko je “mamice”, kako ju je nazvala, piše “Faktor“…

Analizujući odluke o imenovanjima koja su izvršena u posljednje vrijeme dolazi se do pretpostavke da je mislila na potpredsjednicu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) Jadranku Lokmić-Misirača, čiji je sin Boriša imenovan na mjesto vršioca dužnosti direktora Operatora za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju Federacije BiH.

Tim povodom kontaktirali smo Jadranku Lokmić-Misirača i pitali je da li se ona prepoznala u izjavi predsjednice Suda BiH. Ne želeći posebno komentarisati istup Meddžide Kreso, potpredsjednica VSTV-a je za “Faktor” negirala bilo kakvu umiješanost u imenovanje njenog sina na spomenutu funkciju.

“On je svoj čovjek, a ne dijete da njega mamica zapošljava negdje. I nisam ja nikakva mamica. On je čovjek koji je magistrirao na ČVUT-u (Češki tehnički univerzitet). Svako ko ukuca na internetu može vidjeti da su na tom fakultetu u Češkoj magistrirali i završili fakultet od Emerika Bluma do svih bivših nobelovaca sa prostora bivše Jugoslavije. On je magistrirao iz oblasti upravljanje energetikom. Ja ne mogu upravljati čovjekom. Sve to što on radi je njegova odluka”, kazala je za “Faktor” Lokmić-Misirača, a zatim se osvrnula na informacije o navodnoj povezanosti sa SBB-om, koja se također spominjala u kontekstu cijele priče.

“Lično ne poznajem Fahrudina Radončića. Stvarno ne poznajem. Ne znam lično ni Fadila Novalića. Ona odluka koju su objavili je već bila u Službenom listu. Vjerujte da ja ne znam kako se postavlja v.d. direktor. Znam da je izašao sada konkurs”, dodala je potpredsjednica VSTV-a.

Nakon izjave o “pravosudnoj mafiji u BiH”, ova o “mamici iz pravosuđa”, je još jedna u nizu izjava Meddžide Kreso kojom je odlazeća predsjednica Suda uzburkala bh. javnost.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh