BiH

Dobili most, ali “zbog inata” ne mogu mu prići

Mještani srbijanskog zaseoka Skrajnik u Ljuboviji na samoj granici sa BiH dobili su novi betonski most preko rijeke Ljuboviđe, ali on ni poslije pola godine nije pušten u saobraćaj.

Most u Ljuboviji - Kurir.rs

Razlog za to je pomalo bizaran – do njega nisu izgrađeni prilazni putevi! Razlog za to je, moglo bi se reći, inat.

Kako priča jedan od mještana Ljubovije, došlo je do problema s nekoliko vlasnika parcela preko kojih treba da prolaze prilazni putevi, pa most još uvijek stoji gotovo neupotrebljiv. Vlasnici parcela nisu zadovoljni ponuđenom cijenom za njihovo zemljište, te su stopirali čitav posao, piše “Kurir“…

“Tokom poplava koje su 2014. pogodile Srbiju, voda je odnijela stari most na reci Ljuboviđi. Dvije godine kasnije, tačnije u julu 2016, mi smo dobili novi betonski most, ali on nema upotrebnu vrijednost jer još uvijek nisu izgrađeni prilazni putevi. Nekoliko mještana se zainatilo i ne prihvata cijenu koju im je opština Ljubovija ponudila za zemljište preko kojeg treba da prolaze ti putevi. Oni traže daleko više para nego što im je ponuđeno, opština taj novac nema, te tako do dogovora nije došlo”, priča Kurirov sagovornik iz srbijanske Ljubovije.

“Pošto nema rješenja za neposrednu pogodbu, pristupiće se eksproprijaciji, ali ko zna koliko će to trajati. Do tada most će biti van funkcije, što će nama do daljeg otežavati život. Ma, ovo su srpska posla i primjer koliko ljudi znaju da budu bezobrazni, čak i kad je u pitanju dobrobit svih mještana ovog kraja”, dodaje ovaj mještanin.

U opštini Ljubovija potvrđuju da nisu postigli dogovor s vlasnicima parcela preko kojih treba da budu urađeni prilazni putevi mostu, ali ipak obećavaju skoro rješenje problema.

“Očekujemo da se za dva mjeseca okonča postupak i most pusti u saobraćaj”, kažu u opštini.

Vlasnici spornih parcela čak su na mjestu gdje treba da prolaze prilazni putevi mostu ostavili poruke.

Naime, na jednoj od tabli su napisali “Stop! Ništa nije riješeno”. A dok se sve ne riješi, mještani će automobilima, umjesto preko mosta, morati da prelaze preko rijeke, ali samo kad je niži vodostaj.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh