ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Inicijativa za Stolac podnijet će urgenciju Tužilaštvu BiH

Iz Inicijative navode kako Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona radi marljivo, ali samo na optužnicama protiv članova Inicijative, te da sporost Tužilaštva BiH nije slučajna.

Stolac - Faktor

Advokat Inicijative za Stolac predat će danas Tužilaštvu BiH urgenciju u kojoj će zatražiti hitno postupanje po kaznenim prijavama koje je Inicijativa podnijela protiv predsjednika Opštinske izborne komisije Stolac, piše “Fena”…

Nakon podnošenja urgencije, advokat Mujo Gec dat će izjavu za medije ispred Tužilaštva BiH, saopštno je iz Inicijative za Stolac.

U saopštenju se navodi kako su kaznene prijave protiv predsjednika Opštinske izborne komisije Stolac Ivana Perića podnesene 26. septembra, sedam dana prije izbora, kao i 7. oktobra, kada je dostavljena i sveukupna dokumentacija vezana za pravnu osnovu kaznene prijave.

Iz Inicijative navode kako Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona radi marljivo, ali samo na optužnicama protiv članova Inicijative te da sporost Tužilaštva BiH nije slučajna.

“Napominjemo da je prethodno podnesena i pritužba na rad Kantonalnog tužilaštva HNK Visokom sudskom i tužilačkom vijeću. Pritužba se odnosi na pristranost tužioca Spomenka Jukića koju pokazuje pri radu na predmetu formiranom nakon izbora u Stocu. Neprofesionalnost tužioca Jukića mora biti predmet ozbiljne istrage”, smatraju u Inicijativi za Stolac.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh