BiH

“Sve žene sakrivaju pare od muževa ispod jastuka samo Hercegovka na stolu. Ko ne voli da je žena…”

Hercegovina je zasigurno jedan od najljepših dijelova naše zemlje. Može se pohvaliti turističkom atrakcijom kao što je Mostar, neuništivim Starim mostom, biserima kao što su Trebinje, Konjic, Jablanica, Buna i nizom drugih ljepota koje posjetioce ostavljaju bez daha bez obzira koliko često dolazili.

Blagaj - Nezavisne

Advertisements

“Kad spomeneš Hercegovinu većina ljudi pomisli na kamen i krš, ali ona ima puno toga za ponuditi. Svi odmah pomisle na Mostar i Konjic, a pored toga ima gradova koji su manji, a predstavljaju lijepi dio Hercegovine. Nevesinje je mala kasaba sa velikom historijom, Gacko, Trebinje, to su gradovi koji imaju svoju priču i gdje možete vidjeti kluture i običaje”, kazao nam je Alidin Dino Hajdarović, fudbaler iz Mostara.

“Trebinje je veoma interesantan grad. Neka kombinacija austrougarske, turske i mlečanske arhitekture. Kao Trebinjac moram izdvojiti Trebinje koje postaje sve interesantnije turistima. Puno je turističkih grupa, stalno se prave novi turistički kapaciteti, a u sezoni je jako teško naći slobodan krevet”, ističe Feđa Isović, reditelj iz Trebinja.

“Mostar je ljeti kao Ibiza naše države. Zimi je to romantični mali gradić u kojem imate nekoliko mjesta gdje možete izaći”, kaže Vildana Milavić, psiholog iz Mostara.

U Hercegovini su drugačija boje, drugačija je klima, a to se održava na ukus i kvalitet hrane i vina, ali i na Hercegovce, piše “Source“…

“Kaže se ‘poznati čiraš iz Mostara’, zato što smo mi nervozni. Osoba koja se budi na toj vrućini, na jakoj buri, sa jakim suncem, sve je intenzivno i naravno da ne možete očekivati jednu smirenu osobu. Za hercegovačke tersove specifično je ispijanje kafe u nedogled. Možda je to jedan od načina da umire svoj temperament”, navodi Vildana.

Glas koji uglavnom bije Hercegovke je onaj da su opasne i oštre.

“Ima jedna anegdota gdje kažu sve žene sakrivaju pare od muževa ispod jastuka samo Hercegovka na stolu, pa ako smije da uzme neka uzme. Jesu malo oštre, ali po mom ukusu taman. Ko ne voli žene koje su više muško u vezi ne bih mu preporučio Hercegovku”, navodi Hajdarović.

Predivna priroda, fascinantne građevine, ukusna tradicionalna hrana, dobro vino i lijepe žene – sve to ćete pronaći širom Hercegovine. Zbog toga vjerujemo da vam ne treba posebna pozivnica da je posjetite i ponovo se oduševite.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh