BiH

Sarajlija nije platio 32.000 KM kazni: Policija lovi “rekordere” i oduzima im vozila

Nakon jučerašnje vijesti da je sarajevska policija s ulica sklonila višestruke povratnike u kršenju saobraćajnih popisa i započela pljenidbu njihovih vozila, iz MUP-a Kantona Sarajevo i danas je stigla informacija o nastavku “lova na rekordere”.

Policija FBiH - RadioSarajevo.ba

Advertisements

Pa su tako, policijski službenici PS Ilijaš, iz saobraćaja isključili H.B. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “VW Transporter”, sa nepripadajućim registarskim tablicama. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja – a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 32.440 KM!

U Vogošći je, pak, iz saobraćaja isključen S.E. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja vozilom marke “Toyota”. Isto se radi o višestrukom povratniku, koji u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 11.909 KM.

U Vogošći je iz saobraćaja isključen G.E. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom“Opel Vektra”. Ovaj višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja u Registru ima dug u iznosu od 2.880 KM. I opet u Vogošći, policajci su iz saobraćaja isključili T.A. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja vozilom marke “Ford Eskort” – u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 6.902 KM.

“Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od navedenih lica su privremeno oduzeta motorno vozila. Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru”, saopšteno je iz MUP-a KS.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh