BiH

Sarajlija nije platio 32.000 KM kazni: Policija lovi “rekordere” i oduzima im vozila

Nakon jučerašnje vijesti da je sarajevska policija s ulica sklonila višestruke povratnike u kršenju saobraćajnih popisa i započela pljenidbu njihovih vozila, iz MUP-a Kantona Sarajevo i danas je stigla informacija o nastavku “lova na rekordere”.

Policija FBiH - RadioSarajevo.ba

Pa su tako, policijski službenici PS Ilijaš, iz saobraćaja isključili H.B. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “VW Transporter”, sa nepripadajućim registarskim tablicama. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja – a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 32.440 KM!

U Vogošći je, pak, iz saobraćaja isključen S.E. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja vozilom marke “Toyota”. Isto se radi o višestrukom povratniku, koji u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 11.909 KM.

U Vogošći je iz saobraćaja isključen G.E. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom“Opel Vektra”. Ovaj višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja u Registru ima dug u iznosu od 2.880 KM. I opet u Vogošći, policajci su iz saobraćaja isključili T.A. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja vozilom marke “Ford Eskort” – u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 6.902 KM.

“Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od navedenih lica su privremeno oduzeta motorno vozila. Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru”, saopšteno je iz MUP-a KS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh