BiH

Mostar bogatiji za 41 doktora medicine

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u mostar u subotu je održana promocija Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u okviru koje je svoje diplome dobio 41 doktor medicine.

Promocija Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru - Fena

Advertisements

Rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić čestitala je diplomantima te im poželjela sreću u budućem radu, javlja “Fena”…

Stekli ste vještine, znanja i kompetencije neophodne za ono što vas čeka u vašem odgovornom doktoskom pozivu. Izabrali ste jedan od najtežih i najhumanijih poziva jer su u Hipokratovoj zakletvi sadržani najljepši etički principi prema kojima je dobrobit bolesnika prvenstveni i glavni cilj svega doktorskog nastojanja. Taj izbor puno govori o vama“, poručila je rektorica Ostojić.

Dekan Medicinskog fakulteta Milenko Bevanda u svom obraćanju kazao je kako je izuzetno ponosan na svakog studenta Medicinskog fakulteta, istakavši da će osam od 41 diplomanta dobiti dekanovu nagradu s obzirom da su u svojoj zadnjoj godini školovanja imali prosjek ocjena 5.0.

Sve ovo je dokaz kako svi zajedno, ulažući u svoju budućnost i budućnost naših potomaka, obogaćujemo našu zajednicu dajući joj nove staratelje za njeno zdravlje. Ovo je, također, dokaz da činimo pravu stvar obrazujući nove generacije humanih radnika koji će nastaviti tamo gdje mi stanemo, ni u jednom trenutku ne odstupajući od Hipokratove zakletve kako će im u obavljanju svete i odgovorne dužnosti biti zdravlje njihovih pacijenata“, istakao je dekan Bevanda.

Ovo je 14. generacija mostarskog Medicinskog fakulteta. Do sada je na tom fakultetu promoviaano ukupno 475 diplomanata.

Na svim godinama Medicinskog fakulteta trenutno studira 321 student, plus 30 studenata dentalne medicine.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh