BiH

Pojedina prezimena toliko su česta u BiH da ih nosi i po 10.000 osoba!

Ako ste se nekada zapitali koliko se osoba preziva isto kao vi, sada te odgovore lako možete pronaći.

Sarajevo - Fokus

Advertisements

Stranica Forebears.co.uk nudi niz zanimljivih podataka o zemljama i prezimenima širom svijeta. Na ovoj stranici možete provjeriti ne samo koliko osoba nosi isto prezime kao i vi, već i u kojima zemljama žive i koliko ih je brojčano u tim zemljama, piše “B92“…

Kada je riječ o BiH, čak 15 prezimena je toliko rasprostranjeno da ih nosi više od 10.000 osoba.

Najbrojnija prezimena u BiH su Hodžić (28.559 osoba) i Hadžić (19.181). Prezime Hadžić je veoma rasprostranjeno i u regiji. Tako je po brojnosti ovo prezime 320. u Srbiji, a ukupno ga nosi 3.068 osoba.

Prezime Kovačević je treće po brojnosti u BiH (17.220), a zanimljivo je da ovo prezime na Balkanu nosi preko 60.000 osoba.

Među 15 najbrojnijih prezimena u BiH također su: Marić, Imamović, Babić, Marković, Delić, Petrović, Savić, Halilović, Simić, Popović, Bašić i Avdić.

Među prvih trideset nalaze se i: Alić, Tomić, Jovanović, Begić Knežević, Jahić, Vuković, Spahić, Dedić, Šarić, Lukić, Brkić, Karić, Pašić i Nikolić.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh