BiH

Skupština KS: Sigurnosna situacija u Sarajevu nije zadovoljavajuća

Skupština Kantona Sarajevo je nakon razmatranja izvještaja o sigurnosnoj situacija naložila MUP-u KS i Upravi Policije da hitno stavi pod kontrolu tzv. trkače koji predstavljaju najveću prijetnju za učesnike u saobraćaju.

Sjednica Skupštine kantona Sarajevo - Fena

Konstatovano je da sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo nije zadovoljavajuća, te je Vladi KS putem institucija sigurnosti poduzme sve mjere i radnje u cilju poboljšanja stanja sigurnosti, uključujući izmjenu kantonalnih propisa po hitnoj proceduri, kao i pokretanje inicijativa za izmjenu propisa viših nivoa vlasti koji mogu doprinijeti stabilizaciji stanja sigurnosti i popravljanja ambijenta ukupnog življenja u KS-u.

Također je Vladi KS, Nezavisnom odboru za izbor i reviziju nad radom policijskog komesara kao i Komisiji za sigurnost SKS-a da u okviru svojih ovlasti provedu proceduru utvrđivanja odgovornosti ministra MUP-a, policijskog komesara, kao i drugih subjekata koji neposredno utiču na ukupnu sigurnost građana, te o tome izvijeste Skupštinu.

Upućen je i apel svim institucijama i pojedincima na području KS koji djeluju u javnom interesu građana da svoje kapacitete usmjere na popravljanje stanja sigurnosti, te da poduzmu sve aktivnosti što profesionalnijeg izvršavanja zadataka, odgovornosti prema građanima i društvu, te nužnog povećanja pravde i pravednosti, u svim postupcima koje provode od najnižih do najviših organa vlasti, piše “Fena”.

Skupština KS zahtijeva od policije, Tužilaštva i sudova uspostavu hitne i najbolje moguće saradnje i koordinjacije.

Upićen je i apel Skupštine KS svim građanima, a posebno vozačima i pješacima da se pridržavanju svih pozitivnih propisa, posebno propisa koji važe u saobraćaju i saobraćajnoj kulturi, kako bi se smanjio rizik i povećala saobraćajna kultura stanovništva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh