BiH

Pokrenuta procedura za izručenje Sanjina Sefića

Iz Ministarstva pravde Republike Srbije potvrđeno je da su dobili zamolnicu Ministarstva pravde BiH za izručenje Sanjina Sefića.

Sanjin Sefić - Fokus

Advertisements

Ministarstvo pravde Srbije će, prema daljoj proceduri, proslijediti zamolnicu i ostalu dokumentaciju, kada bude dostavljena iz BiH, Višem sudu u Novom Sadu.

Taj sud će potom, kako je saopšteno iz Ministarstva pravde Srbije, utvrditi da li su ispunjene sve pretpostavke za izručenje, koje definiše Evropska konvencija o ekstradiciji. Nakon što Viši sud u Novom Sadu da svoje mišljenje, ministar pravde donosi konačnu odluku, javlja “BHRT“…

Prema odredbama međunarodnih konvencija i domaćeg zakonodavstva, osobe se ne izručuju automatski, već se cijeni niz pretpostavki svakog konkretnog slučaja, uz poštovanje reciprociteta i uslova koji moraju da budu ispunjeni.

“Trajanje postupka ekstradicije nije ograničeno rokovima, ali pritvor jeste i regulisan je unutrašnjim zakonodavstvom svake države, a u Srbiji može da traje godinu dana od lišavanja slobode osobe koje se traži”, poručili su iz Ministarsva pravde Srbije.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh