BiH

Sefić samo zbog bijega sa lica mjesta može dobiti tri godine zatvora

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine uputilo je jučer zahtjev za izručenje Sanjina Sefića koji je vozilom usmrtio dvije djevojke nakon čega je pobjegao u Srbiju preko GP Uvac.

Sanjin Sefić - Nap

Advertisements

Ministarstvo pravde Srbije zaprimilo je zahtjev te se sada očekuje odluka ministrice pravde Nele Kuburović o izručenju.

Rok za izručenje određuje država koja izručuje potraživanu osobu. Uobičajeni ekstradicioni pritvor traje minimalno 18, a najduže 40 dana, piše “NAP“…

Datum i mjesto izručenja dogovaraju interpoli dviju država.

Podsjećamo, Sefić se predao policiji u Novom Sadu u srijedu naveče te mu je određen ekstradicioni pritvor.

Njegov advokat Dejan Koprić novinarima je rekao da se Sefić sam predao srbijanskoj policiji i da mu je jako teško zbog svega. Kaje se. Sada je u zatvoru u Srbiji, i čeka izručenje u BiH.

Već sada se da naslutiti da će optužnica Sefića teretiti za više teških krivičnih dijela. Samo za bijeg sa lica mjesta može dobiti i do tri godine zatvora.

krivicni-zakon-fbih

Krivični zakon Federacije BiH u Članu 337 stav 2 kaže da vozač motornog vozila ili drugog prijevoznog sredstva koji ostavi bez pomoći osobu koja je teško povrijeđena tim prijevoznim sredstvom ili čiju je ozljedu prouzrokovao, ili ako je nastupila smrt, kaznit će se zatvorskom kaznom od tri mjeseca do tri godine.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh