BiH

OVO JE KOMBI ZA KOJI SE SUMNJALO DA U NJEGA ŽELE OTETI DJECU: U pitanju je bila…

Šala dvojice mladih radnika, uposlenika kompanije Hadžo stil izazvala je danas paniku sarajevskih roditelja. Oni su u parkiranom bijelom kombiju u ulici Bakarevića, u blizini jednog od objekata OŠ Edhem Mulabdić, na sjedištu ostavili masku. Radnici su bili u sasvim drugom objektu i obavljali svoje redovne aktivnosti, piše “NAP”.

Kombi vozilo - Blogspot

Advertisements

Uspaničeni roditelji zbog činjenice da su u posljednjih nekoliko sedmica navodno pokušane četiri otmice djece za koje se vezuje bijeli VW kombi odmah su slikali “sumnjivo” vozilo te alarmirali medije i policiju. Na fotografiji koja je objavljena jasno se vidi da sjedi neko s maskom na licu, a nakon dolaska policije na lice mjesta u vozilu je pronađena samo maska.

Vlasnik firme Hadžo stil kazao je za “Novinsku agenciju Patrija” da su se njegovi radnici interno šalili i da se izvinjava zbog panike koju su izazvali, ali da nemaju nikakve veze sa pokušajima otmice.

“Riječ je o ozbiljnoj kompaniji i sankcionisati ćemo radnike koji su izazvali ovaj nesporazum. Svi radnici su već godinama zaposleni kod mene. Ni sam ne znam zašto je ta maska ostavljena u vozilu”, kazao je potreseni vlasnik kompanije.

Potraga za bijelim kombijem koji navodno već danima kruži oko škola i uzmeirava djecu se nastavlja, a većina škola izdala je posebna upozorenja o ponašanju učenika, ali i roditelja te je preporučeno da ne izlaze napolje tokom velikih odmora, da se kreću u većim grupama i da roditelji dolaze po djecu i dovode ih u školu.

MUP KS najavio je zvanično obavještenje u vezi ovog slučaja, a kako se saznaje radnici ove firme su ispitani te je utvrđeno da nemaju nikakve veze sa posljednim dešavanjima koji su uznemirili sarajevsku javnost.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh