BiH

Konaković: Podržavam inicijativu SPUS-a za džumu

“Podržavam inicijativu članova SPUS-a da se za vrijeme džume ne održavaju ispiti i nastava. I ja svoj posao napustim za vrijeme džume, ali to naradim”, rekao je Elmedin Konaković, premijer KS u Pressingu na “N1”.

Elmedin Konaković - Slobodna-Bosna.ba

Advertisements

Nedavno održana predstava “Naše nasilje i vaše nasilje” u sklopu MESS-a izazvala je burne reakcije i suprotstavljene stavove. Konaković je kazao da se Vlada treba pozabaviti radom MESS-a, a rukovodstvo festivala je to shvatilo kao prijetnju.

“MESS je organizovao predstavu, zabranio je i ljudi su ušli na svoju odgovornost. Cirkus je napravio MESS. Čitao sam kako je jedna predstava prošle godine na festivalu u Dubrovniku izbačena predstava koja vrijeđa islam. Kada radite nešto kontroverzno treba se i nositi s tim” piše “N1“…

Građani Sarajeva i dalje se žale zbog redovnih redukacija vode u noćnim satima.

“Rekao sam to već, ako ova Vlada ne riješi problem vode niko iz Vlade ne treba biti kandidat na izborima. Mislim da naredne godine možemo očekivati stabilizaciju. Ja godinama imam redukciju vode kući. Prije su bile dnevne redukcije, od kako je ova Vlada toga nema više.”

Problem smeća u Kantonu Sarajevo?

“Ne slažem se da KJKP Rad radi loše odvoz smeća. To je uredna djelatnost.”

Koliko su građani zbog stanja vozila u gradskom saobraćaju?

“Obezbjedili smo novih 16 minibusa, obezbjedili smo donacije i smanjili 1.200.000 KM mjesečno GRAS-a. Napravili smo ozbiljne iskorake. Imali smo dubinsku analizu, nezavisne revizorkse kuće. GRAS će biti značajno bolje.”

Za gradska preduzeća je kazao da neka rade dobro, a neka loše.

Za kraj je prokomentarisao dolazak Arapa u Sarajevo te prodaju zemlje?

“Ne može se zabraniti prodaja zemlje, ali se mora kontrolisati. Na Ilidži se prodala zemlja koja nije smjela biti prodana. Ne zanima nas ko je načelnik, mi to kao Vlada sada provjeravamo.”

Za kraj je poručio građanima: “Uradit ćemo sve da se situacija drastično promijeni. Ako se ne promijeni, treebate nas smijeniti.”


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh