BiH

Zgrada Vijeća ministara BiH osvijetljena natpisom “DRR”

Zgrada prijateljstva Grčke i Bosne i Hercegovine, zgrada Vijeća ministara BiH, osvijetljena je večeras natpisom “DRR” (disaster risk reduction), u cilju podizanja svijesti javnosti o značaju pristupa smanjenja rizika od katastrofa.

zgrada vijeća ministara - Fokus

Advertisements

Na taj način simbolično je obilježen Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa povodom kojeg će Ujedinjene nacije (UN) u BiH i Ministarstvo sigurnosti BiH, uz podršku Ambasade Švicarske u BiH, u četvrtak, 13. oktobra, u Sarajevu organizirati i Sajam znanja pod sloganom “Znanje nas štiti!”.

Cilj sutrašnjeg sajma je da se poveća svijest javnosti i razumijevanje opasnosti i rizika od katastrofa koji su specifični za BiH te da se predstave pristupi smanjenju rizika i spremnosti na nesreće, javlja “Fena”…

Sajam predstavlja jedan od koraka koje UN i Ministarstvo sigurnosti poduzimaju u saradnji sa svim domaćim nadležnim institucijama da bi se radilo na smanjenju rizika od mogućih katastrofa i boljoj pripremljenosti za odgovor na nesreće.

To pitanje je od izuzetne važnosti za BiH, čija se izloženost nepogodama pokazala tokom 2014. godine, kada je pored gubitaka ljudskih života nastala materijalna šteta veća od dvije milijarde eura.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh