BiH

Pismo ljutog Hercegovca: Rođeni moji, krećem u BITKU (na Neretvi) za MOSTAR!!!

ULTIMATUM DO KRAJA GODINE!

Poster - Depo.ba

Advertisements

Ja, kao građanin, član civilnog društva, koji imam (zakonski garantovano) pravo da biram, postavljam vama – javno i transparentno – ultimatum, da poštujete zakonske demokratske principe, da poštujete jedno od mojih osnovnih ljudskih prava – pravo da biram (i da budem biran)!

U svojstvu običnog građanina, kako za sebe kaže – što je još uvijek najčasnija i najvažnija funkcija u svakom gradu, u svakom građanskom društvu, u svakoj demokratskoj državi – Hercegovac i Mostarac Sergio Šotrić uputio je pismo ovdašnjoj javnosti nakon neodržavanja (osmi put) izbora u Mostaru, u kome ultimativno traži da se isti održe do kraja ove godine.

U protivnom kreće u BITKU za Mostar! A šta to znači, čitajte u njegovom pismu…

Ako vi ne uspijete do 31.12.16 – do isteka moga javnog, transparentnog, građanskog ultimatuma – provesti demokratske izbore u Mostaru, ja krećem u – BITKU (NA NERETVI) ZA MOSTAR!

„Rođeni moji – gospodo“ kriminalci-primitivci, pišem danas iz Germnay, vama „mojim dragim“ korumpiranim funkcionerima (čast malobrojnim izuzecima) raznovrsnih političkih stranaka – HDZ, SDA, SNSD, SDP, SBB, DF, HDZ 1990, itd. – pišem danas vama, jer za vas imam jednu vrlo važnu obavijest, važnu vijest koju svakako želim pravovremeno da vam priopćim tj. saopštim, kako biste mogli pravovremeno da reagujete, a možda i na vrijeme da reagirate.

Pošto sam ja ovdje, na „privremenom“ radu u Germany, vrlo zaposlen, a vrijeme je u kapitalizmu (kažu) novac, ne želim u ovom pismu dužiti i počinjati pisati (naš narod bi rekao) od Markovih konaka – navoditi sve ono što i vi i ja već odavno dobro znamo: npr. da je Bosna i Hercegovina suverena – međunarodno priznata – država, da su ratovi u gradu Mostaru (u Mostaru su 90tih godina bila dva rata) završeni čak prije više od 20 godina, da smo u američkoj vojnoj bazi (Wright-Patterson Air Force Base – Dayton – Ohio) potpisali Daytonski sporazum, da odavno imamo čak i viskog predstavnika itd.

Ne, ne želim duljiti, a nemam danas ni vremena, za duge tekstove – kratko ću…

„Rođeni moji“ kleptomani, svi mi znamo da u BiH danas imamo višepartijski sistem, parlamentarnu demokratiju, slobodu govora (slobodu šutnje) itd. – da već četvrt vijeka/stoljeća na vlasti nisu „ljudožderi“ komunjare i da građani u čitavoj BiH, pa tako i u Mostaru, više „ne žive“ u mračnoj diktaturi – svi mi znamo, da evo 20 i kusur godina imamo „spas“ – imamo VAS – dobro plaćene „profesionalce“, VAS – koji ste odgovorni da građanima obezbijedite život po mjeri čovjeka, VAS – koji ste odgovorni da npr. gradska uprava funkcioniše na dobrobit svih građana Mostara.

Zato se danas i obraćam, pišem direktno vama – „rođeni moji“

KORUPTIVNI-KONSTITUTIVNI!

U mome rodnom gradu Mostaru, evo već OSAM godina nisu održani izbori!

Danas niti želim, niti imam vremena, ulaziti u analize razloga na intelektualno – akademskom nivou, iako me već dobro poznajete i dobro znate, da ja mogu i intelektualno, a da znam i akademski, a ako treba i zajebantski…

NE „GOSPODO“, DANAS NE ŽELIM SA VAMA DA DISKUTUJEM!

DANAS SAMO ŽELIM DA VAM POSTAVIM JAVNI ULTIMATUM!

Dobro ste vidjeli i pročitali, ja sam građanin koji je platio sve račune i izvršio sve obaveze prema državi – ja imam puno moralno pravo da vam postavim javni ultimatum, da samo uspješno radite posao za koji ste vrlo dobro plaćeni. Ni više – ni manje!

U svojstvu običnog građanina Bosne i Hercegovine, građanina Mostara, danas vam postavljam (ni više – ni manje) javni ultimatum:

DA ODRŽITE DEMOKRATKSE IZBORE U MOSTARU DO 31.12.16!

Kako to možete ostvariti?

Ma ne interesuje me uopšte kako ćete to ostvariti!

To je vaš problem…

Ja nisam plaćen za vaš posao – vi ste plaćeni za vaš NErad.

Šta će se desiti, ako ne uspijete do 31.12.16 – do isteka moga ultimatuma – provesti demokratske izbore u Mostaru?
Ma ne brinite – neće mrtva glava pasti, ja vas neću (Bože sačuvaj) fizički napadati (plaćeni fizički napadi na neistomišljenike je vaša, a ne moja praksa), ja sam legalista. Ali, ako do 31.12.16 – do isteka moga javnog, transparentnog, građanskog ultimatuma – ne uspijete provesti demokratske izbore u Mostaru. ja „gospodo“ koruptivni – konstitutivni, krećem u bitku (isključivo mirnim-demokratskim metodama).

Ako vi ne uspijete do 31.12.16 – do isteka moga javnog, transparentnog, građanskog ultimatuma – provesti demokratske izbore u Mostaru, ja od 01.01.2017. krećem u:

BITKU (NA NERETVI) ZA MOSTAR!

Kako će se odvijati ta bitka?

Kojim demokratsko-mirnodopskim sredstvima?

Ko će sve učestvovati u toj bitki za Mostar?

Ko će me podržavati u toj bitki za Mostar?

Koga ću ja podrzavati u toj bitki za Mostar?

Ko će biti saveznici u toj bitki za Mostar?

ŠTA SE TO VAS TIČE!

To uopšte nije vaš posao!

Vi samo treba da (nakon više od 8 godina) konačno provedete demokratske izbore u gradu Mostaru i ako do 31.12.16 uspješno odradite ovaj posao – za koji ste vrlo dobro plaćeni – mirna Bosna.

Ja, kao građanin, član civilnog društva, koji imam (zakonski garantovano) pravo da biram, postavljam vama – javno i transparentno – ultimatum, da poštujete zakonske demokratske principe, da poštujete jedno od mojih osnovnih ljudskih prava – pravo da biram (i da budem biran)!

U slučaju, da to ne želite da poštujete, u slučaju da do 31.12.16 ne provedete demokratske izbore u Mostaru, ja krećem u:
BITKU (NA NERETVI) ZA MOSTAR!

O Bitki (na Neretvi) za Mostar, pravovremeno će biti obavještena domaća i svjetska javnost, kao i sve relevantne institucije, uključujuci naravno i ove u Germany, gdje takođe 24 godine uredno plaćam sve račune i izvršavam sve obaveze prema državi.

„Dragi moji“ KORUPTIVNI-KONSTITUTIVNI,

Želim vam puno uspjeha u radu za koji ste vrlo dobro plaćeni i šaljem mostarsko-građanski pozdrav iz Cologne-Germany,

Sergio Šotrić

1. dio / nastavlja se…

P.S.
Danas je 05.10.2016. godine – tačno je 22:00 h


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh