BiH

Vremenska prognoza za narednu sedmicu u BiH

Koncem naredne sedmice u Bosnu i Hercegovinu stiže promjena vremena u vidu nešto ugodnijih temperatura zraka, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Toplije vrijeme potrajat će do 22. januara.

No image - Haber.ba

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslijepodne. Prijepodne u centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne je moguć slab snijeg ili susnježica. Vjetar slab u Bosni uglavnom jugozapadni, a u Hercegovini promjenljivog smjera. Jutranje temperature od -7 do -1, na jugu od 1 do 6, a dnevne od 3 do 9 °C, prenosi “N1“.

U ponedjeljak jutro i prijepodne oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim, sjeverozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. U ostatku zemlje sa snijegom i susnježicom. Tokom poslijepodneva padavine slaba i postepeno prestaju, uz djelimično razvedravanje. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 1 do 6, a dnevne od 3 do 9 °C.

U utorak jutro pretežno sunčano. U Bosni postepeno naoblačenje tokom dana može usloviti provijavanje slabog snijega. Jutarnje temperature od -8 do -2, na jugu od -1 do 4, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 4 do 8 °C.

U srijedu pretežno sunčano. U jutarnjim satima magla po kotlinama. Jutarnje temperature od -7 do 0, na jugu od -2 do 3, a dnevne od 2 do 9 °C.

Nešto ugodnije temperature prognoziraju se u periodu do 22. januara. Vrijednosti jutarnjih temperatura u Bosni i Hercegovini prognoziraju se od -2 do 3, a dnevnih od 3 do 8 °C, saopćeno je ranije iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh