BiH

Brčko: Policija pojačava kontrolu saobraćaja ispred škola

Provodeći planske mjere i radnje na stvaranju što višeg nivoa sigurnosti djece (učenika) u saobraćaju, Policija Brčko distrikta je pred početak školske 2016./2017. godine aktivirala “Operativni plan” kojim su propisane mjere i aktivnosti policijskih službenika u blizini osnovnih i srednjih škola.

Policija Brčko distrikta - Facebook

“Shodno s planom, policija će iznad saobraćajnica i u blizini škola na području Brčko distrikta postaviti transparente s natpisom “Vozači oprez! Školarci na putu”. Osim toga, u narednom periodu službenici policije će pojačati kontrolu i regulisanje saobraćaja ispred i u blizini škola u cilju sigurnijeg kretanja učenika, prije svega prilikom dolaska i odlaska iz škole, posebno najmlađih učenika, saopšteno je iz brčanske policije.

Advertisements

Pored navedenog nastavljanjem i razvijanjem projekta “Školski policajac”, koji se do sada pokazao kao vrlo uspješan projekat i koji je prihvaćen, kako od strane učenika, tako i od strane nastavničkog osoblja, pripadnici policije će nastaviti sa edukacijom učenika iz oblasti sigurnosti saobraćaja.

Iz brčanske policije pozvali su vozače, da obrate posebnu pažnju na kretanje učenika pored kolovoza i na samom kolovozu, te da brzinu kretanja svojih vozila u blizini škola, prilagode uslovima i stanju na cesti, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, prenosi “Fena”…

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh