BiH

Obilježena 23. godišnjica deblokade Mostara i pogibije narodnog heroja Mithada Hujdura Hujke

U sklopu manifestacije “Putevima pobjede 2016.” danas je obilaskom Šehidskog mezarja Podharem, te polaganjem cvijeća na grob Mithada Hujdura Hujke na Šehitlucima i na spomen-obilježju u Sjevernom logoru započelo obilježavanje 23. godišnjice deblokade Mostara.

Mithad Hujdur Hujka - Novasloboda.ba

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar Suljo ef. Cikotić istakao je na Šehitlucima kako danas treba kazati “vjera, domovina i sloboda”, te zastati na tim riječima i ne govoriti ništa, piše “Nova Sloboda“…

Treba stati pred mezarom heroja i simbola odbrane grada Mostara i Hercegovine brigadnog generala Midhata Hujdura Hujke i svih onih koji su na ovaj dan položili svoje živote za vjeru, domovinu BiH, slobodu i život te naravno za suživot“, naglasio je ef. Cikotić.

Pozvao je sve prisutne da se zamisle nad riječima koje, kako kaže život znače i koje su generacijama bile inspiracija, a to su “vjera, nada, domovina i sloboda“. Ustvrdio je i kako je ovaj dan, dan ponosa, jer je ovaj narod i grad iznjedrio ovakve heroje na čelu s brigadnim generalom Hujkom.

“Danas je najsretniji i najtužniji dan naše istorije, povijesti našeg korpusa i bošnjačkog naroda iz Hercegovine, a mi vrlo malo i skoro nimalo ne poklanjamo pažnju tom danu“, kazao je ratni komandant Esad Kosić.

Dodao je kako bi želio da skup iduće godine bude veći te je pozvao sve da na njega dovedu i mlađe generacije.

U sklopu godišnjice večeras će s početkom u 20 sati biti upriličena posjeta spomen-obilježju u Marića mahali u Vrapčićima, nakon čega će se održati zajednički iftar i prigodni kulturno-umjetnički program.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh