BiH

Moore: Bilo kakvi rezultati popisa ne mogu promijeniti činjenicu da svi građani BiH imaju ista prava

Agencija za statistiku BiH najavila je da će u četvrtak objaviti rezultate popisa stanovništva provedenog u BiH u prvoj polovini oktobra 2013. godine. Istovremeno, predstavnici iz RS-a, okupljeni oko Saveza za promjene zatražili su hitne sjednice oba doma Parlamentarne skupštine BiH na kojim bi se donijela odluka o novom prolongiranju objave rezultata popisa stanovištva i to za 30. novembar 2016. godine.

Jonathan Moore - Bugojno-danas.info

Šef misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini ambasador Jonathan Moore izjavio je da niti jedan rezultat bilo kakvog popisa ne može promijeniti činjenicu da svi građani BiH imaju ista prava, javlja “Anadolu Agency”.

“Niti jedan rezultat bilo kakvog popisa ne može opravdati diskriminaciju”, izjavio je ambasador Moore.

Agencija za statistiku BiH najavila je da će u četvrtak objaviti rezultate popisa stanovništva provedenog u BiH u prvoj polovini oktobra 2013. godine.

U skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH, Agencija za statistiku BiH dužna je to učiniti do 1. jula ove godine, a nakon što je ranije produžen taj rok.

Istovremeno, predstavnici iz RS-a, okupljeni oko Saveza za promjene zatražili su hitne sjednice oba doma Parlamentarne skupštine BiH na kojim bi se donijela odluka o novom prolongiranju objave rezultata popisa stanovištva i to za 30. novembar 2016. godine.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh