BiH

SLIJEDI POVEĆANJE AKCIZA NA GORIVO: Deset feninga za autoceste, pet feninga za magistralne i regionalne puteve

Vijeće ministara BiH utvrdilo je na današnjoj sjednici Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini.

Autoput kroz BiH - JP Autoceste FBiH

Vijeće ministara BiH utvrdilo je na današnjoj sjednici Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH, piše “Slobodna Bosna“…

Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini preciziraju se akcize na naftu i naftne derivate, i to 10 feninga po litru goriva za izgradnju autocesta i pet feninga za izgradnju magistralnih i regionalnih cesta.

Ove izmjene prate prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda te Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini.

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH ranije tekstove zakona uskladit će s raspravom na današnjoj sjednici, nakon čega će set prijedloga zakona biti dostavljen Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje po hitnoj proceduri, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Povećanje akciza na naftu nužan je preduvjet za nastavak izgradnje autoceste, budući da trenutni priliv sredstava od putarine nije dovoljan za servisiranje ranije uzetih kredita.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh