BiH

FIKRET HODŽIĆ ODGOVORIO TV VODITELJICI NA PROZIVKE

“Nekima je bolje da šute. Ali kažu da ne mogu, a to me ne čudi jer su majstori različitih skandala već decenijama, pa sad od Srebrenice pokušavaju napraviti prvoklasan skandal. Ja nisam za to i nikome to neću dozvoliti, pa ni Saneli Prašović Gadžo, koja me spominje inicijalima, što jeste moj brend, ali tu brend završava”, napisao je na svom Facebook profilu tv voditelj Fikret Hodžić.

Fikret Hodžić - Cazin.net

U nastavku njegovog posta piše:

“Tamo gdje završava brend počinju emocije i obratno i neka me niko, pa ni Sanela, ne pita kako mi je. Tužno, bolesno i jadno je to što kolegica bez imalo kolegijalnosti, objavljuje neistine na društvenim mrežama, a nije pitala ništa. Da jeste, saznala bi istinu o majicama FH na HIFA pumpama. Ovaj pokušaj pravljenja skandala u potrebi za sticanjem slave na račun Srebrenice Saneli nije trebao. A ja imam pravo na ideju o majicama sa motivom Srebrenice i mnogim drugim stvarima, za razliku od nje i svih drugih dušebrižnika koji su naručioci skandaloznih tekstova poput onog Sanelinog”, piše “Senzacija“…

“Volio bih da svi hoće nositi majice FH, pa bi i to bio doprinos da se istina nikad ne zaboravi. A doprinos meni nije finansijska zarada, kako kolegica bez kolegijalnosti misli, već moja lična satisfakcija da majice sa motivom Srebrenice mogu vidjeti na policama, nakon svega što sam preživio i načina na koji sam se borio. Za razliku od kolegice, sve sam stekao zahvaljujući dobro izgrađenom muškom karakteru. Ne udaraj u ranu, Sanela, ranu koja nikad zacijeliti neće! Neka te je stid.”

Ovaj post odgovor je na Facebook objavu voditeljice Sanele Prašović Gadžo:

“Ovo je potpuno pomračenje razuma i odsustvo mozga. Kad mislimo da ne mozemo dublje pasti dođe kompanija HIFA i pokaže nam da ipak možemo. Komercijalizacija i biznis genocida u Srebrenici je za HIFU sasvim ok jer oni mogu sve. Firma su koja godišnje ima promet nekoliko stotina miliona i njima je nagradna igra sa temom genocida u Srebrenici biznis plan za ovo toplo ljeto.

Kolegi FH ne znam sto je trebalo “brandiranje” genocida, ali sve skupa je toliko tužno, bolesno, jadno, da ja jutros želim samo da šutim. Ali ne mogu da šutim zbog onih brutalno ubijenih preko 8.000 Bošnjaka.

Možda HIFA misli da milionima može sve pa i postavljati nam “nove standarde ponašanja i osjećaja”. No, njihovo silništvo ovaj put neće proći. Jer ovo je za svaku osudu. Ovo je sramota. I ovo je prvoklasan skandal. Gospodo iz HIFE nije Bosna i Hercegovina vaš kliker da se malo poigrate s njim. Niti su srebreničke žrtve vaš ljetni biznis plan. Milione imate zahvaljujući građanima ove države. A oni vam ovo neće zaboraviti. Udarili ste u ranu koja nikad na tijelu Bošnjaka nije zacijelila. I to ste uradili zbog vaše marketing promocije. Užasno da užasnije ne može biti. Stidite se! Ako ste željeli pomoći udruženja iz Srebrenice nisu vam bile potrebne prodaje majica i nagradne igre. Trebali ste to uraditi iz milionske dobiti koju imate i bez da iko zna. To se inače radi u tišini ako se radi iz srca, a ne iz biznisa!”, napisala je Prašović Gadžo.

Da podsjetimo, danas će u Sarajevu u sjedištu udruženja “Majke enklave Srebrenice” biti potpisan ugovor između ovog udruženja, Fikreta Hodžića i grupacije Hifa.

Hodžić je nedavno pokrenuo svoju modnu liniju odjeće “FH BRAND”, a prvu liniju modela majica za žene i muškarce uz saradnju sa kompanijom HIFA GROUP posvetio je upravo Srebrenici, svom rodnom gradu.

U saradnji sa HIFA GROUP kao ekskluzivnim zastupnikom i distributerom ovih majica, Fikret je angažovao i poznatog bh. modnog dizajnera Adnana Hajrulahovića Haada

“Fikreta sam želio vidjeti u majicama koje nose jaku poruku. Zapravo, sve ono što Fikret radi u proteklih nekoliko godina ja sam želio vidjeti na mojim majicama. Raduje me suradnja sa Fikretom i najjačom naftnom kompanijom u našoj zemlji”, ističe Haad.

Broj majica za prodaju je ograničen.

“Kompletiranje ove priče ne bi moglo proći da u sve ovo nismo uključili i Majke Srebrenkce. Naime, od svake prodate majice, 5 KM donira se udruženju “Majke Enklave Srebrenica“ u Srebrenici što je za nas najljepši dio priče”, ističe Ahmed Ahmetlić, pomoćnik direktora Hifa Petrola.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh