BiH

Od oktobra nove cijene ličnih dokumenata

Građani BiH u regionu plaćaju najskuplje lične karte i druge lične dokumente, a trenutne cijene će važiti do kraja septembra, potvrđeno je iz Vijeća ministara BiH.

Lične karte - Faktor

Iz Agencije za identifikacione dokumente evidenciju i razmjenu podataka BiH su potvrdili da je predloženo produženje važenja Pravilnika o cijeni ličnih dokumenata do kraja 2016. godine, jer aktuelni pravilnik ističe 30. juna.

Na posljednjoj sjednici Vijeća ministara BiH je usvojen zaključak o izmjeni Pravilnika o cijeni ličnih dokumenata, javlja “RTRS“…

Ovim izmjenama trenutne cijene ličnih dokumenata, kao i postojeći pravilnik, važit će do 30. septembra.

Cijena lične karte za građane BiH je 18 KM, a vozačke dozvole 60 KM, dok cijena putnih isprava zavisi od starosne dobi podnosioca zahtjeva, a iznosi 50 KM za punoljetne osobe i 40 KM, odnosno 30 KM, za maloljetnike.

U narednom periodu trebalo bi da bude utvrđen novi Pravilnik o cijenama ličnih dokumenata, a koji bi, kako građani očekuju bio povoljniji kada je riječ o cijeni dokumenata.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh