BiH

Šta Hadžibajrić kaže na peticiju za vraćanje bašta u Štrosmajerovu?

Nakon što je protekle godine, u septembar, Općina Stari Grad donijela rješenje da se uklanjanju sve ljetne bašte u ulicama Štrosmajerova, Trg fra Grge Martića, Zelenih beretki i Muvekita, građani i građanke su to dočekali podijeljeno.

peticija - Radiosarajevo

Jedan dio njih je tu odluku podržao, a drugi odlučio ovog ljeta suprostaviti se peticijom.

“Rješenje ostaje na snazi” napisao je Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, na svom Facebook profilu.

Na tu njegovu objavu, uslijedili su mnogobrojni komentari, opet podijeljeni, jedni podržavaju želju vlasnika da u novoj ljetnoj sezoni ponovo postave bašte, dok drugi ističu da mnogo ljepše bez istih.

Načelnik Općine Stari Grad kazao je također, prije nekoliko dana kada je peticija pokrenuta, za “NAP” da neće potpisati rješenja bez obzira na peticije…

“Te bašte su uklonjene iz dva razloga, prvi je što su vlasnici ugostiteljskih objekata plaćali zauzetu površinu po izdatom rješenju a zauzimali su puno više javne površine, a drugi razlog je narušavanje javnog reda i mira” kazao je Hadžibajrić.

Vlasnici ugostiteljskih objekata žalili su se i Ministarstvu prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša na rješenje Općine Stari Grad, a ministar Čedomir Lukić (SDA) izdao je rješenje kojim se poništava odluka Općine Stari Grad i vraća na ponovno odlučivanje.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh