BiH

Susret Jusko – Bulc: Stvorene pretpostavke za izgradnju mosta na Savi kod Svilaja

Ministar komunikacija i saobraćaja BiH Ismir Jusko je informirao evropsku komesarku Violetu Bulc o napretku u postupku usvajanja transportne strategije BiH, posebno naglašavajući da su u cijeli proces direktno uključeni entiteti, odnosno resorni entitetski ministri.

Ismir Jusko i Violeta Bulc - Anadolija

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH okončalo je aktivnosti koje se tiču pribavljanja svih saglasnosti za izmjenu glavnog projekta na gradnji mosta na rijeci Savi kod Svilaja, čime je Ministarstvo, sa bh. strane, stvorilo pretpostavke za početak gradnje ovog mosta kao jednog od ključnih infrastrukturnih projekata na autocesti na Koridoru 5c, rekao je ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko tokom susreta sa delegacijom Evropske komisije koju je predvodila komesarka za promet Violeta Bulc, javlja Anadolu Agency (AA).

Jusko je informirao Bulc o napretku u postupku usvajanja transportne strategije BiH, posebno naglašavajući da su u cijeli proces direktno uključeni entiteti, odnosno resorni entitetski ministri. On je upoznao komesarku Evropske komisije o značajnom napretku u provođenju soft mjera. Naime, od četiri mjere u potpunosti su realizirane dvije, a realizacija druge dvije mjere je u završnoj fazi.

Bulc je izrazila zadovoljstvo vidljivim napretkom u oblasti transporta, pri čemu je obećala da će preduzeti mjere iz svoje nadležnosti da Republika Hrvatska okonča svoje obaveze kako bi u najskorijem roku mogli početi radovi na izgradnji dva mosta na rijeci Savi, jednog kod Svilaja i drugog kod Gradiške.

Ministar Jusko je u ime delegacije i svoje ime posebno zahvalio komesarki Bulc na podršci i pozitivnom pristupu kojeg komesarka Bulc sa svojim timom ima prema BiH.

Sastanak delegacija Ministarstva prometa i komunikacija BiH na čelu sa ministrom Ismirom Juskom sa delegacijom Evropske komisije koju je predvodila komesarka za promet Violeta Bulc održan je na marginama zaključnih sastanaka TEN-T dana u Roterdamu (20. – 22. juna), u okviru kojih je održan i ministarski sastanak zemalja dunavske regije.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh