BiH

Uzajamno priznavanje vozačkih dozvola između BiH i Turske

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma koji se odnosi na uzajamno priznavanje i zamjenu vozačkih dozvola između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske.

vozačka dozvola - Fokus

U skladu s ovim sporazumom, BiH i Turska uzajamno priznaju važeće vozačke dozvole izdate od nadležnih tijela jedne ugovorne strane osobama koje borave turistički na teritoriju druge ugovorne strane ili komercijalnim vozačima u tranzitu, piše “Akta“…

Zamjena vozačke dozvole koju su izdala nadležna tijela jedne ugovorne strane, za osobu koja legalno boravi na teritoriju druge ugovorne strane, bit će obavljena bez polaganja teoretskog i praktičnog ispita za upravljanje onom kategorijom i potkategorijom motornih vozila za koju je izdana originalna vozačka dozvola.

Odredbe sporazuma neće se primjenjivati na vozačke dozvole izdane u jednoj od ugovornih strana na osnovu zamjene vozačkih dozvola izdanih u trećim zemljama. Prijedlog sporazuma bit će upućen Predsjedništvu BiH u daljnju zakonsku proceduru, a za potpisnika je predložen ministar komunikacija i prometa BiH.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh