BiH

VOLONTIRAJ I TI – SAJAM KOJI PROMOVIŠE DOBRE REZULTATE ODRŽAN U MOSTARU

Fondacija Mozaik u saradnji sa Ambasadom SAD-a u Sarajevu organizirala je sajam Volontiraj i ti i u Mostaru, 18. juna 2016. godine na Španskom trgu. Prethodno, sajam je održan u Sarajevu i Banjoj Luci te se na sva tri sajma predstavilo više od 100 nevladinih organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine.

Sajam "Volontiraj i ti" - Haber.ba

Nicholas Geisinger, pomoćnik atašea za kulturu i obrazovanje Ambasade SAD-a u BiH, na sajmu u Mostaru kazao je:

“Oduševljen sam činjenicom da su neke od najboljih nevladinih organizacija iz Bosne i Hercegovine danas sa nama kako bi promovirali načine uključivanja u volonterski rad. Volontirati u oblasti koja vam je važna znači steći nove vještine, nove kontakte i pomoći svojoj zemlji.

Cilj sajma je promocija organizacija koje nesebično rade u službi društva i kontinuiranim volonterskim aktivnostima grade otvoreno demokratsko okruženje zasnovano na aktivizmu, solidarnosti, povezanosti i povjerenju.

Đani Rahimić iz Brdskog biciklističkog udruženja iz Mostara jedan je od učesnika sajma Volontiraj i ti. Đani je kazao kako su organizacije tu kako bi predstavile svoje volonterske aktivnosti i privukli druge mlade da im se priključe.

Posjetioci sajma će imali su priliku da se na štandovima korisnika/korisnica grantova upoznaju sa rezultatima projekata realizovanih uz pomoć Američke ambasade i USAID-a u BiH, a koji će biti predstavljeni unutar programa Interetnička saradnja, Osnaživanje žena, Demokratska komisija i Izazov.

Načelnik Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara, gospodin Božo Ćorić izrazio je svoje zadovoljstvo volonterskim akcijama koje su predstavljene u Mostaru i kazao kako je i sam volonter.

Kristina Šešlija, projektna menadžerica u Fondaciji Mozaik kazala je: „Iz dva razloga je važno da se organizuje sajam Volontiraj i ti. Jedanje da pokažemo koliko volontera i volonterki ulažu svoje vrijeme i vještine da bi doprinijeli promjenama u društvu, a druge je da i druge mlade motiviramo da učine isto.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh