BiH

Šansa za sve one koji imaju komad zemlje i hoće raditi: Obezbjeđen novac za još 700 osoba

Federalni zavod za zapošljavanje i Federalno ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo su za realizaciju Programa sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2015. osigurali po 1,5 miliona KM (ukupno tri miliona KM), za koji je krajem prošle godine objavljen javni poziv.

Rad u plasteniku - Fokus.ba

Dosadašnjom realizacijom Programa obuhvaćena je 331 osoba, a do kraja realizacije planirano je učešće oko 700 nezaposlenih osoba.

“Realizacijom Programa dat je doprinos otvaranju radnih mjesta u oblasti poljoprivrede u FBiH. Naime, u martu 2016. godine u odnosu na prosjek iz 2015. godine u ovoj oblasti evedentirano je povećanje broja zaposlenih za 9,6 posto. S tim u vezi Federalni zavod za zapošljavanje će u skladu sa strateškim opredjeljenjem i finansijskim mogućnostima nastaviti poticanje pokretanja obrta i zapošljavanja u ovoj oblasti”, rekao je direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Omer Korjenić, prenosi “Fena”…

Nakon privremene obustave i obrade pristiglih zahtjeva, a s obzirom na raspoloživa sredstva, javni poziv će 16. juna biti ponovo otvoren. Pravo učešća imaju lica prijavljena na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH, te u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata, bez obzira na stepen obrazovanja i dob, a koja će po odobravanju sredstava registrovati i održati registrovanom poljoprivrednu djelatnost u trajanju od najmanje 36 mjeseci. Pored toga, pravo učešća imaju i već postojeći poljoprivredni obrti, kod kojih će se sufinansirati zapošljavanje nezaposlenih osoba u trajanju od 12 mjeseci.

Pročitajte uslove konkursa OVDJE!

Više detalja o uslovima za učešće u realizaciji Programa, visini i trajanju subvencije dostupno je putem internet stranice Zavoda www.fzzz.ba ili kod kantonalnih službi za zapošljavanje, saopšteno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh