BiH

CIK ovjerio prijave: 104 koalicije i 15 listi nezavisnih kandidata na izborima 2. oktobra

Na osnovu izvještaja o izvršenim provjerama danas je Centralna izborna komisija BiH (CIKBiH) ovjerila prijave za učešće na Lokalnim izborima 2016. godine za 104 koalicije i 15 listi nezavisnih kandidata.

CIK - Faktor

Rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi nezavisnih kandidata istekao je 14. juna u 16 sati, a primljeno je ukupno 106 prijava za ovjeru koalicije i 17 prijava za ovjeru liste nezavisnih kandidata, saopćeno je iz CIKBiH, piše “Faktor“…

Lokalni izbori održavaju se u nedjelju 2. oktobra.

Precizira se da u prijavama za ovjeru dvije koalicije nedostaje akt o određivanju ovlaštene osobe, te im je ostavljen rok od dva dana od prijema obavijesti da otklone nedostatke.

U prijavama za ovjeru dvije liste nezavisnih kandidata nedostaje akt o određivanju ovlaštene osobe kao i izjave o prihvatanju kandidature za pojedine kandidate te im je također ostavljen rok od dva dana od prijema obavijesti da otklone nedostatke.

Prijave za ovjeru četiri koalicije Centralna izborna komisija BiH danas je djelimično odbila jer sve članice koalicije nisu ovjerene za učešće na izborima za isti organ vlasti u određenoj izbornoj jedinici.

Pregled ovjerenih koalicija i listi nezavisnih kandidata Centralna izborna komisija BiH će, nakon pravosnažnosti odluka, objaviti na web stranici, www.izbori.ba.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh