BiH

Susret Mektić – Huichang: Unapređenje saradnje BiH i Kine u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma

Zajedničko djelovanje i pravovremena razmjena informacija i podataka je od izuzetne važnosti za stvaranje boljeg sigurnosnog okruženja.

Dragan Mektić - Nezavisne.com

Unapređenje saradnje u oblasti sigurnosti, posebno u borbi protiv organiziranog kriminala, korupcije i terorizma bila je tema razgovora delegacije Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, koju predvodi ministar Dragan Mektić, sa ministrom državne sigurnosti Kine Geng Huichangom, javlja Anadolu Agency (AA).

Ocijenjeno je da je zajedničko djelovanje i pravovremena razmjena informacija i podataka je od izuzetne važnosti za stvaranje boljeg sigurnosnog okruženja. Stoga je dogovoreno skoro potpisivanje sporazuma kojim će se precizirati svi vidovi buduće saradnje.

Istaknuto je da je takav vid saradnje potreban i zbog sve većeg broja turista ali i investitora koji dolaze iz Kine.

Ministar Mektić je upoznao domaćine sa mjerama koje sigurnosne službe u BiH poduzimaju u borbi protiv svih vidova kriminala, a koji je prepoznat i pozitivno ocijenjen i od strane međunarodnih partnera i organizacija.

Najavio je da će Ministarstvo i sigurnosne agencije nastaviti još intenzivnije da se suočavaju sa sigurnosnim izazovima, za što je jedan od bitnih preduvjeta i dobra saradnja sa partnerima u svijetu.

Stoga je ova posjeta ocijenjena veoma važnom za buduće odnose dvije zemlje, ne samo sa sigurnosnog aspekta, već i za unaprjeđenje turističkih i ekonomskih odnosa dvije države.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh