BiH

Rijad Omerović: “Ne znam više ni sam šta da radim, ovo nije prvi put da su moje ovce napadnute”

Pokolj u zvorničkom naselju Klisa, čopor pasa lutalica usmrtio sedam ovaca i psa…

No image - Haber.ba

Sedam ovaca u vlasništvu Rijada Omerovića iz zvorničkog naselja Klisa, uginulo je u noći sa subote na nedjelju, kada ih je napao čopor od dvadesetak pasa lutalica, piše “Faktor“…

Prema kazivanju Omerovića, ukupno šesnaest njegovih ovaca se nalazilo u ograđenom toru, kada su ih napali psi lutalice. Sedam ovaca je uginuo od povreda koje su im nanijeli psi, dok su ostale ovce povrijeđene. U napadu pasa je nastradao i pas čuvar, koji se nalazio u blizini tora i štale gdje su se nalazile ovce.

“Ovo nije prvi put da su moje ovce napadnute. Sličan incident se desio i prije dva mjeseca, kada mi je nanesena ogromna šteta. Ne znam više ni sam šta da radim”, kazao je Rijad, kojem je ovčarstvo izvor zarade za njegovu porodicu.

Kako je ispričao za Radio Glas Drine iz Sapne, on se obraćao nadležnom lovačkom društvu, predstavnicima Mjesne zajednice i policiji, ali mu je kazano da niko od njih nije nadležan za ovakve slučajeve.

“Tražio sam i nadoknadu štete, ali su svi moji zahtjevi odbijeni. Izgleda da niko ne želi da se bavi ovom problematikom. Ne znam više kome da se obratim”, ispričao je Omerović, inače povratnik u Klisu.

Ovo naselje je jedno od prvih povratničkih naselja na području zvorničke općine, gdje povratnici uglavnom žive od poljoprivrede i stočarstva.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh