BiH

Saobraćaj usporen po mokrom i klizavom kolovozu

Zbog kiše koja pada ili je padala u većem dijelu naše zemlje, ovoga jutra saobraća se sporije po mokrom i klizavom kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, vozače upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Molimo za maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Cesta - Ilustracija / Bnn.ba

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima preporučujemo korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16….

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit zbog klizišta i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. Ostala vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz povremene obustave saobraćaja do 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo dionice: Šićki Brod-Srebrenik, Gračanica-Lukavac, Priboj-Simin Han, Banja Luka-Čelinac i Ključ-Sanski Most.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog održavanja automobilske trke na području Crne Gore, danas u vremenu od 11 do 15 sati, doći će do potpune obustave saobraćaja na graničnom prelazu Zupci-Sitnica.

Budite naš izvještač sa ceste. Obavijestite nas o obustavama saobraćaja, kao i drugim izmjenama u režimu saobraćanja, putem našeg sms broja 062-090-080.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT
Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI
M-1.8
Šićki Brod-Srebrenik, zbog radova u mjestu Mihatovići, saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
M-4
Priboj-Simin Han, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Banja Luka (Rebrovac)-Čelinac, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Gračanica-Lukavac (raskršće Devetak), zbog sanacionih radova, saobraća se naizmjenično jednom trakom.
M-4.2
Velika Kladuša, zbog izgradnje kanalizacijskog kolektora na snazi je obustava saobraćaja u ulici Ive Marinkovića (od ulice Hamdije Pozderca do ulice Maršala Tita) i u ulici Zuhdije Žalića (od ulice Maršala Tita do mosta na Grabarskoj rijeci). Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na regionalni put R-401 i na lokalne puteve.
M-5
Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.
Trg Maršala Tita u Bihaću, zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
M-6.1
Livno (na spoju sa M-16) zbog izgradnje kružnog toka saobraćaj se odvija usporeno uz povremene obustave i preusmjeravanja na alternativne pravce.
M-15
Kamičak-Ključ, zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.
M-16
Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina), zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17
Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka), u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući autoput, pa je saobraćaj regulisan privremeno postavljenom signalizacijom, čije je poštivanje obavezno.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Kladanj (most preko rijeke Drinjače), zbog radova na mostu saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

REGIONALNI PUTEVI
R-435 Nevesinje-Berkovići – u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.
R-454a Bratunac-Drinjača – zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) – zbog radova na izgradnji saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

KANTON SARAJEVO
-Zbog radova na obilježavanju horizontalne signalizacije na biciklističkoj stazi, večeras u vremenu od 21 do 02 sati, saobraćat će se usporeno u ulici Zmaja od Bosne (u zoni predraskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića).
-Zbog održavanja manifestacije “Vogošćanski dani”, do 24.06.2016 godine, saobraćaj se petkom, subotom i nedjeljom u vremenu od 17 do 24 sata, obustavlja u ulici Jošanička (od skretanja za OŠ “Mirsad Prnjavorac do raskrsnice sa ulicom Omladinska), kao i na raskrsnici ulica Akifa ef. Biserovića i Jošanička.
– Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transferzale i novoizgrađene “A” transferzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice sa ulicom Olimpijska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića).
-Zbog izvođenja radova na izgradnji priključne saobraćajnice iz naselja Otes do 15.06 saobraćaj se odvija usporeno na Zapadnom prilazu gradu (dionica Blažuj-Ilidža).
– Zbog radova na rekonstrukciji od 08 do 15 sati obustavljen je saobraćaj u ulici dr Mustafe Pintola (od raskrsnice za Dom zdravlja na Ilidži do raskrsnice sa ulicom Mala aleja, u dužini od cca 200 m). Alternativni pravac je Mustafe Pintola-Butmirska cesta-Rustempašina-Mustafe Pintola i obratno.
-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Odobašina, Crni Vrh, Josipa Štadlera, Grbavička, Džemala Bijedića, Jarčedoli i Branilaca Hotonja
-Zbog izvođenja radova na izgradnji kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).

TUZLA
-Zbog izvođenja radova, do 04.07. obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Aleja A. Izetbegovića (od raskrsnice sa ulicom M. Tita do raskrsnice sa ulicom ZAVNOBIH-a).

LJUBUŠKI
-Zbog održavanja proslave uočnice i blagdana svetog Ante u župi Humac,općina Ljubuški, saobraćaj će od danas (12.06.) od 15 sati do 14.06. do 02 sata, biti obustavljen od križanja ulica fra Rude Mikulića i Josipa Bana Jelačića do Trga svetog Ante i samostana na Humcu, od križanja ulica fra Rude Mikulića i Sestara milosrdnica do Trga svetog Ante i samostana na Humcu, kao i od križanja ulica fra Ljudevita Rupčića i Josipa Bana Jelačića do Trga svetog Ante i samostana na Humcu.
Mole se vozači teretnih motornih vozila da u navedenom periodu ne koriste magistralnu cestu M-17.4 od kružnog toka ulicom Josipa Bana Jelačića-Jadranskom cestom prema Teskeri i graničnim prelazima Bijača i Crveni Grm i obrnuto, već da koriste alternativne pravce: M-6 Vitinska ulica-Radišići-Proboj-Vitina i R-423 Veljaci-Grab-Vašarovići-Teskera.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh