BiH

Ferguson: Popis nije politička alatka

Britanski ambasador u BiH Edvard Ferguson ukazao je danas na važnost popisa stanovništva, naglasivši da bi volio da se na popis u BiH gleda kao ekonomsku alatku, a ne političku.

Edward Ferguson - Nezavisne.com

“Ali evidentno je da o ovom pitanju postoji politička debata”, dodao je britanski ambasador. Ferguson je danas u Banjojluci podsjetio da su njegove kolege iz evropske delegacije pozdravile odluku vezano za popis te da u BiH borave stručnjaci iz Eurostata i da treba sačekati i njihovu procjenu o pitanju popisa.

Nije htio komentarisati to što se predstavnici RS-a protive usvojenom Jedinstvenom programu za obradu podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013., navodeći da je to pitanje za Vladu RS-a.

Ambasador Ferguson i ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač razgovarali su danas o realizaciji komponente “Jačanje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a i kriminalističko-obavještajnog sistema u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i nasilnog ekstremizma” definisane Projektom “Jačanje kapaciteta Ministarstva bezbjednosti, državnih i entitetskih agencija za provođenje zakona u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma“ koji finansira britanska ambasada u BiH, javlja “Fena”…


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh