BiH

“Zabranjeni forum” još jednom pokrenuo čelne ljude da reaguju: Izvršena refundacija troškova nakon operacije u Turskoj dječaka Ajdina Žigonje!

Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona je nakon sinoćnjeg gostovanja dječaka Ajdina Žigonje u “Zabranjenom Forumu” TV Pink BH konačno refundirao dio troškova koje je otac dječaka Elvis Žigonja mjesecima potraživao od Zavoda…

Ajdin Žigonja - Depo.ba

Šestogodišnjem Ajdinu je dijagnosticiran rascjep kičmene moždine (Spina difida occulta) i krajem 2015. godine dječak je uspješno operisan u Turskoj. Ova operacija bila je neophodna kako bi se zaustavio dalji rascjep, te spriječilo da dječak ostane nepokretan.

“Mi smo u novembru 2015. godine na klinici Acibadem u Turskoj potrošili oko 20.500 eura. To su bolnički troškovi i tu ne računamo troškove prevoza i smještaja. Nama je obećano da ćemo imati pravo na refundaciju 30% bolničkih troškova nakon povratka iz Turske. Međutim, nakon povratka smo dobili odgovor da pored računa (koje smo uredno posjedovali) moramo imati papir na kojem piše da se operacija trebala uraditi u Turskoj, a uz to smo trebali priložiti i konzularno mišljenje ljekara. Taj potpis o operativnom zahvatu u Turskoj nismo mogli dobiti, skoro pola godine smo tražili rješenje i zbog nedostatka sredstava Ajdin je propustio martovsku kontrolu, kaže Ajdinov otac koji je nastavio borbu i novac za postoperativni proces bukvalno skupio “na ulici” i od donacija.

572368ef-2198-40de-b1b6-01aab0765237-rjesenje-zabranjeni-forum-previewOrg

Iako su porodici Žigonja u Zavodu za zdravstveno osiguranje ZE-DO kantona rekli da džaba apliciraju ukoliko nemaju papir na kojem piše da se operacija trebala uraditi u Turskoj i konzularno mišljenje ljekara, oni su ipak aplicirali u nadi da će Zavod odobriti refundaciju.

“Tek jutros smo dobili poziv iz Zavoda u kojem nas obavještavaju da je Ajdin konačno dobio rješenje za refundaciju. Vjerujem, ustvari siguran sam da je sinoćnja emisija “Zabranjeni Forum” neke ljude u ZE-DO kantonu dobro potresla, te su uspjeli naći rješenje za našeg Ajdina”, naglasio je Elvis Žigonja koji se još jednom zahvalio uredniku i voditelju emisije Aleksandru Hršumu za postavku teme Zabranjenog Foruma, emisije svih gledatelja Bosne i Hercegovine koji nerijetko rješenja za svoje probleme potraže baš u ovoj emisiji.

572368e2-6df4-48d7-9c78-03abb0765237-ajdin-zigonja-forum3-previewOrg

SVE DALJE INFORMACIJE O STANJU AJDINOVOG LIJEČENJA I SREDSTAVA MOČETE PRONAĆI NA FB GRUPI “POMOZIMO AJDINU ŽIGONJI“.
.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh