BiH

U BiH mokar kolovoz, povećana opasnost od odrona

U većem dijelu Bosne i Hercegovine, zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada, upozorava se na vlažan ili mokar kolovoz i povećanu opasnost od odrona.

Cesta - Ilustracija / Bnn.ba

Na dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetuje se opreznija vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima, javlja “Fena”.

Od puteva s aktuelnim radovima izdvaja se autoput A-1 dionice Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, kao i magistralne puteve: M-6.1 Bosansko Grahovo-Livno, M-17 Čapljina-Doljani i M-5 Ključ-Sanski Most.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit i dalje je na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. Pomenuta vozila saobraćaju kroz grad.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA

AUTOPUT
A-1
Vlakovo-Butile, u mjestu Treševine, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraćaj se odvija preticajnom trakom uz ograničenje brzine.
Visoko-Podlugovi, zbog izvođenja radova na sanaciji dilatacionih naprava na mostu MO2, saobraćaj se odvija jednom trakom (u oba smijera).

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-5
Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.
Trg Maršala Tita u Bihaću – zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u mjestu Gornje Peulje, zbog deminiranja terena od 08.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.
M-15
Kamičak-Ključ zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.
M-16
Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17
Čapljina-Doljani, zbog radova na mostu u mjestu Višići saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

REGIONALNI PUTEVI:
R-438 Gromiljak-Fojnica (ulaz u Fojnicu) – zbog sanacionih radova, saobraćaj se od 08.00 do 17.00 sati odvija jednom trakom naizmjenično uz povremene 15-minutne obustave.
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) – zbog radova na izgradnji saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

KANTON SARAJEVO:
Zbog izvođenja neophodnih radova od 09.00 do 15.00 sati saobraćaj se obustavlja u ulici Hadži Idrizova (od raskrsnice sa ulicom Josipa Vancaša do raskrsnice sa ulicom Koševo) i preusmjerava na alternativni pravac (Josipa Vancaša-Gabelina-Čekaluša-Bolnička-Koševo).
Zbog radova na rekonstrukciji saobraćajnice od 08.00 do 16.00 sati, saobraćaj se obustavlja u ulici Ragiba Džinde.
Zbog radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže u ulicama Kalemova i Avde Jabučice od 08.00 do 16.00 sati saobraćaj se obustavlja etapno u dužini od 50 metara.
Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 08.00 do 16.00 sati, usporeno se saobraća na dijelu ulice Skenderija (prema ulici Podgaj).
Zbog izvođenja radova na izgradnji kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08.00 do 17.00 sati).
Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08.00 do 17.00 sati saobraća se jednom trakom u ulici Branilaca Hotonja (novi naziv ulice) od broja 30 do broja 196 i od broja 33 do naselja Poljine.

BRČKO DISTRIKT
Zbog izvođenja radova, saobraćaj je obustavljen u dijelu ulice Reisa Džemaludina Čauševića u Brčkom, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh