BiH

Donijeli mnogo medalja i nagrada: Promovisani maturanti i maturantice Gazi Husrev-begove medrese

Svečanost maturanata i maturantica Gazi Husrev-begove medrese, 466. generacija maturanata i 34. generacija maturantica održana je danas u Begovoj džamiji u Sarajevu.

maturanti Gazi Husrev-begova medresa - Faktor

Ova svečanost održana je poslije podne-namaza, a prisustvovali su roditelji učenika, zvaničnici Islamske zajednice BiH, direktor i nastavnici, piše Faktor.

– Ovo je svečani trenutak za naše maturante i maturantice kojim obilježavaju završetak školovanja u Gazi Husrev-begovoj medresi, ovdje su boravili četiri godine, došli su kao djeca, a odlaze kao zreli formirani ljudi, čvrsti, momci i djevojke – kazao je Feni pomoćnik direktora Gazi Husrev-begove medrese za nastavu profesor Dževad Pleh.

– Maturanti sada razmišljaju o upisu na fakultete u Sarajevu, BiH i izvan BiH, a tokom školovanja postigli su zavidne rezultate. Mi kao Gazi Husrev-begova medresa možemo biti ponosni na ovu generaciju i zadovoljni njihovim rezultatima u nastavi i vanastavnim aktivnostima – naglasio je Pleh.

Istakao je da su učenici bili veoma aktivni u vanastavnim aktivnostima, a ove godine su donijeli mnogo medalja i pobjeda s raznih susreta i takmičenja.

– Možemo biti jako zadovoljni i sretni što imamo ovakvu generaciju. Velika zasluga pripada njihovim razrednicima, roditeljima i svim profesorima koji su radili sa njima, koji su bdjeli dananoćno nad njihovim odgojem i obrazovanjem- kazao je Pleh.

U ovoj generaciji je bilo 100 maturanata i maturantica, od njih je 59 djevojaka i 41 maturant, svršenik medrese. Bili su raspoređeni u četiri odjeljenja, u jedno muško, dva ženska i mješovito.

Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu spada među najstarije odgojno-obrazovne institucije u Evropi. Ove godine obilježila je 479. godišnjicu kontinuiranog rada i postojanja.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh