BiH

Bego Gutić poručio radnicima na rubu smrti: Ma kakvi grobovi, sve je to još jedan performans!

SKANDALOZNA PORUKA PREMIJERA TK

Radnici su prije nekoliko dana u krugu firme iskopali grobove za sebe. Kažu da će se u njih zakopati ako im se ne omogući pravo da rade… A premijer TK na to im poruči…

Nakon više od dvije sedmice štrajka glađu, radnici ‘Tuzla Kvarca’ odlučili su se na potpunu izolaciju, zatvorili su se u jednu prostoriju iz koje, kažu, neće izaći sve dok se njihov status ne riješi.

Radnici su prije nekoliko dana u krugu firme iskopali grobove za sebe. Kažu da će se u njih zakopati ako im se ne omogući pravo da rade.

– Naš stav je samo pravo na rad, mislimo da ovo ne bi uradili da ne znamo da imamo to pravo, pravo na rad, istakao je Senad Mehanović, predsjednik Sindikata radnika Tuzla-Kvarc, za Dnevnik TV1.

Dodao je i da niko neće biti iznešen iz kruga fabrike čak i ako se nekome nešto desi tokom štrajka.

– Tražimo samo da radimo, ne tražimo ni od koga ni fening, dodao je Mehanović.

Zlatan Velagić, zamjenik direktora ‘Tuzla Kvarca’ pojasnio je:

– Rješenja imaju, reprogramiranje duga za koncesione naknade. Dugovi su 86 hiljada maraka. Mislim da to nije novac vrijedan jednog života koji je sad ovdje u pitanju.

Agonija ‘Tuzla Kvarca’ priča je duga nekoliko godina, a ovdašnja javnost više puta je informisana o korupciji, pritiscima i brutalnoj odmazdi od strane Vlade TK koja je ovu prosperitetnu firmu dovela do uništenja.

Upravo zbog svega toga, od strane onih na čiji obraz udara ova, još jedna radnička muka, vlada samo muk, te radnike ‘Tuzla Kvarca’ u protekle dvije sedmice, osim novinara, predstavnika Sindikata solidarnosti i Kantonalne privredne komore Tuzla – niko drugi nije posjetio.

Stoga i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, odgovarajući na pitanja novinara TV1 o ishodu štrajka koji bi mogao imati smrtne posljedice, samo odmahnu rukom i hladno reče:

– Ma kakvi grobovi, sve je to još jedan performans Zlatana Velagića!!!


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh