BiH

U SARAJEVU USKORO POSTAVLJANJE 20 PODZEMNIH KONTEJNERA

Uskoro bi trebalo početi postavljanje 20 podzemnih i polupodzemnih kontejnera na području opština Centar i Stari Grad . Kako je kazao portparol preduzeća “Rad” Mirza Ramić, radi se o dugo najavljivanom projektu ugradnje modernih kontejnera u gradu prema uzoru na svjetske metropole. Kontejneri su već dopremljeni i samo se očekuju bageri na ulicama da ih počnu postavljati.

podzemni kontenjeri - Hayat

“Riječ je o pilot-projektu u dvije opštine. Bit će postavljeno pet žutih kontejnera, namijenjenih za plastiku, metal i višeslojne materijale, pet plavih za papir, pet zelenih za staklo i pet crnih za miješani komunalni otpad. Cilj ovog projekta je razvijanje ekološke svijesti građana i smanjivanje otpada na gradskim deponijama” – kazao je Ramić, piše Hayat.

Dodaje da će se na ovaj način riješiti nekoliko problema.

“Jedan od problema koji će se riješiti jeste adekvatno odlaganje otpada u centru grada. Osim toga, brojne kese smeća psi lutalice više neće moći raznositi” – kazao je Ramić. Za nabavku podzemnih kontejnera firma “Ekopak” izdvojila je 50.000 KM. Uskoro se očekuje i nabavka specijalnog vozila za pražnjenje podzemnih kontejnera. To će sa 200.000 KM finansirati Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh