BiH

DŽUVO PREDAO AKREDITIVE STOLTENBERGU: Ceremonija održana u privatnom uredu generalnog sekretara NATO

Jens Stoltenberg je istaknuo da BiH u njemu ima prijatelja, te da pruža punu podršku u nastojanjima BiH da se priključi NATO i EU

Almir Džuvo/Jens Stoltenberg - SB

Šef Misije Bosne i Hercegovine pri NATO ambasador Almir Džuvo je 25. aprila 2016. godine predao akreditivna pisma generalnom sekretaru Sjevernoatlantskog saveza (NATO) Jensu Stoltenbergu, piše “SB“.

Ceremonija predaje akreditivnih pisama održana je u privatnom uredu generalnog sekretara NATO.

Ambasador Džuvo je u razgovoru nakon ceremonije prenio pozdrave i poziv članova Predsjedništva BiH da generalni sekretar Stoltenberg u skorije vrijeme posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Ambasador Džuvo je informisao generalnog sekretara sa napretkom u aktivnostima koje institucije BiH poduzimaju na realizaciji reformi u zemlji kako bi se ubrzao put BiH ka euroatlanstskim integracijama, a koji je prepoznat od međunarodne zajednice i koji je rezultirao predajom aplikacije za članstvo u EU.

Ambasador je posebno istakao značajan napredak na putu ka NATO, poput dostignutog veoma visokog stepena intereoperabilnosti oružanih snaga BiH sa NATO, te sa procesom knjiženja perspektivne vojne imovine kao glavnim uvjetom aktiviranja Akcionog plana za članstvo (MAP).

Ambasador Džuvo je rekao da aktiviranje MAP-a predstavlja veoma važnu poruku, ne samo za BiH i naglasio je važnost politike “otvorenih vrata.”

Ambasador Džuvo i generalni sekretar Stoltenberg su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u regionu i svijetu, a generalni sekretar je istaknuo da BiH u njemu ima prijatelja te da pruža punu podršku Bosni i Hercegovini u njenim nastojanjima da se priključi NATO i EU, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh