BiH

NAJJAČA VOJSKA (DJECA) U ZAJEDNIČKOJ AKCIJI NA PODRUČJU GRADA TUZLE

U subotu 23.4. u 11h ispred Hipermarketa Sjenjak u Tuzli održana je završna manifestaciju za projekat „Bosanska kuhinja u mom domu“ u kojoj su učestvovale osnovne škole iz Tuzle.

Kuhajmo zajedno - Haber.ba

Uz kreativne radionice i animatore, razne igre, oslikavanje lica ali i mnoštvo degustacija na drugačiji način smo približili bosansku kuhinju našim osnovcima.

Projekat se sprovodi u cilju promovisanja važnosti involviranja djece u bosansko-hercegovačko društvo te kao završni dio projekta „Kuhamo zajedno“ dvije domaće kompanije koje imaju zajedničku misiju – graditi zajedno bolju BiH.

“Mališani su danas ovdje da pokažu svoja znanja i vještine te da pokažu da mala raja zaista može znati mnogo toga, kao i da mogu učiniti veliki korak kada je u pitanju izgradnja bolje BiH”, rekla je brend menadžerica za supe i začine u kompaniji Vispak Zerina Muco.

Kompanija Bingo je podržala Vispakovu radionicu i školu o bosanskoj tradicionalnoj kuhinji, gdje su djeca interaktivno učestvovala u projektu. Projekat je zaista koristan jer je lijepo učiti djecu od malih nogu koliko je raznolika naša kultura i tradicija, jer ih istovremeno učimo da trebaju biti ponosni na istu. ” izjavila je Amna Džambić, iz marketing službe Bingo.

Napominjemo, Vispak i Bingo su u proteklom periodu uključili najjaču vojsku u očuvanje Bosanske kuhinje, kao simbola BiH. Učenici 9 osnovnih škola sa područja grada Tuzle u periodu od marta do aprila imali su priliku izraziti svoju kreativnost i znanje o bh tradiciji kroz umjetnost, crtanje i pisanje na temu „Bosanska kuhinja u mom domu“.

U toku kampanje predstavnici Vispaka i Binga posjetili su škole i na časovima odjeljenske zajednice su predstavili značaj poznavanja i očuvanja bosanske tradicije.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh