BiH

Notari vs. advokati “face to face” pred kamerama: Bura se ne stišava – Ko, ustvari, drži monopol?!

OKRŠAJ NAKON ODLUKE USTAVNOG SUDA

Cenralni dnevnik - Snapshoot/Youtube/Face TV

Uživo pred kamerama Centralnog dnevnika na Face TV-u, koplja su ukrstile sutkinja i član Notarske komore Federacije BiH Vesna Softić i advokatica Amila Kunosić, zastupnica advokata pred Ustavnim sudom FBiH, odgovarajući na pitanje- ko, ustvari, drži monopol?!

Ne stišava se bura nakon odluke Ustavnog suda Federacije BiH kojom je ukinuta odredba da notarski ispit mogu polagati samo osobe koje su bile notarski pomoćnici, te da više nemaju samo notari zakonske ovlasti da sastavljaju određene pravne dokumente (poput različitih vrsta ugovora, poslovnoh isprava, statuta i sl.). Novom odlukom Suda te će isprave moći načiniti i sami građani, ako su osposobljeni za ovu vrstu posla, kao i advokati, dok će u svim tim slučajevima notari samo vršiti ovjeru, piše “Depo“.

Međutim, notari i advokati o odluci Suda imaju krajnje oprečne stavove, a već je izvjesno da će narednih dana i sedmica o ovoj temi biti još mnogo različitih izjava i sukobljenih mišljenja u javnosti.

Tim povodom, uživo pred kamerama Centralnog dnevnika na Face TV-u, koplja su ukrstile sutkinja i član Notarske komore Federacije BiH Vesna Softić i advokatica Amila Kunosić, zastupnica advokata pred Ustavnim sudom FBiH, odgovarajući na pitanje- ko, ustvari, drži monopol?!

Pogledajte duel!


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh