BiH

Potpisan sporazum o saradnji između Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini

Dana, 21. aprila 2016. godine, u sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine upriličeno je potpisivanje sporazuma o saradnji između Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini (AUBiH) i Direkcije za koordinaciiju policijskih tijela (DKPT BiH).

Denis Prcić /Mirsad Vilić

Sporazum su potpisali predsjednik AUBiH-a gosp. Denis Prcić i direktor Direkcije gosp. Mirsad Vilić.
DSC_0389
Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine je, stalnom komunikacijom, koordinacijom i saradnjom sa svim partnerima u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, služiti policijskim i drugim relevantnim tijelima u Bosni i Hercegovini u efikasnijem obavljanju poslova iz njihove nadležnosti, te vršiti zaštitu osoba i objekata koji se štite i tako aktivno doprinositi sigurnosti i kvalitetu života građana Bosne i Hercegovine, regije i šire.

Sporazum o saradnji ima za cilj uspostavljanja saradnje između Direkcije i AUBiH-a i to krozrealizaciju zajedničkih projekata na polju razvoja nacionalne i međunarodne bezbjednosti, naučno-stručne saradnje, kao i organizacije i provođenje specijalnističkih obuka za pripadnike Direkcije iz oblasti međunarodne i kibernetičke bezbjednosti.

Strane potpisnice su izrazile obostrano zadovoljstvo potpisanim sporazumom, čime su ozvaničili početak uspješne saradnje na području djelovanja obje institucije.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh